avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Deschiderea unei firme pentru servicii online
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Deschiderea unei firme pentru servicii online

Buna ziua!

As vrea sa deschid un website de concursuri online unde liber profesionistii (freelancerii) specializati in design grafic vor putea participa la aceste concursuri organizate de anumite persoane sau companii. Acesti organizatori de concursuri vor putea desemna un castigator, de exemplu, o sigla pentru compania respectiva, premiul constand in bani, o anumita suma pe care organizatorii o vor putea alege iar mai tarziu acesta suma de bani va putea fi virata in contul liber profesionistilor prin diferite servicii (PayPal, Western Union, etc.) Conceptul nu este unic, mai sunt si alte website-uri de acest gen. Acest website pe care as vrea sa-l deschid va fi promovat pe plan international, profitul se bazeaza pe comisione, pentru fiecare concurs terminat cu succes va fi un comision de X $. Vreau sa precizez ca moneda websiteului va fi in dolari.

Vreau sa stiu, trebuie sa deschid o firma pentru acest gen de servicii ? Am nevoie de studii superioare in acest domeniu ?

... de ce anume as mai avea nevoie pentru a porni aceasta afacere.

Imi cer scuze daca nu am postat in categoria corespunzatoare.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 00:48, 14 Aprilie 2013
Având în vedere că desfăşuraţi o activitate comercială generatoare de venituri, obligatoriu trebuie să vă constituiţi într-o formă organizată de desfăşurare. Puteţi constitui o societate cu răspundere limitată în acest sens. Pentru aceasta nu aveţi nevoie de studii superioare, trebuie doar să întruniţi condiţiile legale prevăzute de legea nr. 31 din 1990 privind societăţile comerciale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lucru de acasa pentru canada si us andreea2bv andreea2bv Am o prietena care este plecata in Canada de mai multi ani si din cand in cand mai apeleaza la mine pentru a-i face grafica(carti de vizita, design pentru ... (vezi toată discuția)
Liber profesionist (freelancer) sau pfa/ii M4x1m_Bogdan M4x1m_Bogdan Buna ziua, Doresc sa stiu care din cele 2 optiuni este mai avantajoasa pentru mine, Liber profesionist sau PFA/II. Eu am cochetat de ceva vreme cu site-urile ... (vezi toată discuția)
Forma de organizare juridica. meeshoo meeshoo Am un prieten care doreste sa practice designul grafic ca si freelancer(adica sa colaboreze cu mai multe firme pentru care sa presteze servicii). Cea mai buna ... (vezi toată discuția)