avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Forma de organizare juridica.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Forma de organizare juridica.

Am un prieten care doreste sa practice designul grafic ca si freelancer(adica sa colaboreze cu mai multe firme pentru care sa presteze servicii). Cea mai buna solutie pentru el ar fi PFA-ul, dar problema este ca nu are studii de specialitate(nu are nici un document care sa certifice ca a urmat studii de grafica, pentru ca a invatat singur), iar la infiintarea PFA se cere asa ceva. El a urmat studii in domeniul informaticii (are un atestat pentru asa ceva). Acum este student la sectia "Design industrial" dar nefiind absolvent nu are o diploma. Care este forma juridica cea mai potrivita pentru el pentru a putea practica designul in conditii legale (sa poata emite facturi, sa plateasca impozitele corect, etc) in afara de o societate comerciala?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: meeshoo , utilizator 16:40, 17 Mai 2006
recomandarea mea este sa-si constituie o societate comerciala.

oricum, cred (aproape sigur) ca nu are nici o problema pentru a constitui un PFA
Deci sa inteleg ca nu este necesar un atestat sau o diploma pentru a avea un anumit obiect de activitate ca PFA? Pentru ca si eu am un PFA pe servicii de software si mi-au cerut diploma sau atestat pentru a-mi scrie respectivele domenii de activitate. Exista diferentiere cumva, adica anumite domenii sa necesite o diploma si altele nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alegere intre pfa, af si s.r.l. - domeniul publicitar RazvanH RazvanH Buna ziua, va rog frumos sa imi acordati un ajutor sub forma unor raspunsuri la niste intrebari, eventual un sfat. Vreau sa pornesc o mica ... (vezi toată discuția)
Contract prestari servicii dascaluflorin dascaluflorin Salutare, comunitate. Sunt student la design grafic. Din cate stiu, freelancerii din afara folosesc contracte pentru a fi siguri ca sunt platiti, ca nu o sa ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa adrianc adrianc Doresc sa infiintez un PFA/SRL pentru a putea presta servicii web design/development. Intrebarile mele ar fi urmatoarele: 1. Daca pe PFA pot sa am mai mult ... (vezi toată discuția)