avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Decontarea navetei profesorilor
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Decontarea navetei profesorilor

Buna ziua! as dori sa va prezint o mica problema si dilema cu care ma confrunt. Sunt cadru didactic; fac naveta, cam 50 kilometri pana la scoala, cu masina personala ( in jur de 100 km dus - intors). Conform legii, mie trebuie sa imi deconteze valoarea abonametului de calatorie pe ruta domiciliu- scoala. De cateva luni, in urma unui audit pe care l-a avut doamna contabila, si a recomandarilor pe care le-a primit doamna din partea acestuia, primesc suma corect. In anii precedenti am primit numai jumatate din suma. Problema si temerea mea este urmatoare. Chiar daca acum eu imi primesc suma in mod corect, in fiecare luna, cand fac cererea de solicitate a banilor, doamna contabila imi spune ca este prea mare suma, ca nu este corect ca eu sa primesc o asa suma mare(400 lei), fata de colegii care primesc o suma mai mica ( in cazul lor pretul biletului sau a abonamentului este mai mic); cu alte cuvinte, in fiecare luna stau cu emotii, si trebuie sa am adevarate negocieri in privinta sumei pe care trebuie sa o primesc. Intrebarea pe care o adresez aici in forum este daca doamna contabila poate sa imi decida mie suma pe care sa o primesc pentru transport, sau daca conducerea scolii, consiliul de administratie poate sa hotarasca acest fapt. (intr-o discutie mi s-a transmis ca ar fi un favor pt mine faptul ca eu imi primesc banii pe naveta). mai doresc sa adaug ca sunt titulara in urma participarii la un concurs la nivel national:; locuiesc intr-un judet vecin cu judetul in care lucrez. Va multumesc anticipat pentru raspusuri!
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 21:24, 15 Noiembrie 2013
Doamna contabila trebuie sa va deconteze asa cum prevede legea. Decontarea navetei este o obligatie a scolii si un drept al profesorului, sumele se calculeaza la nr. de km, iar valoarea este echivalentul a 7,5l de benzina/zi. Daca va micsoreaza suma, contestati decizia.
Consiliul de administratie al unitatii de invatamant propune, lunar, spre aprobare consiliului local drepturile banesti aferente personalului didactic care solicita cheltuieli de deplasare.

Instructiunea nr. 2/2011 privind decontarea navetei cadrelor didactice
Art. 1. - Personalului didactic din unitatile de invatamant de stat, care nu dispune de locuinta si caruia nu i se poate oferi o locuinta corespunzatoare in localitatea unde are postul, i se vor deconta cheltuielile pe mijloacele de transport in comun, din localitatea de resedinta la locul de munca si de la locul de munca in localitatea de resedinta. In cazul in care nu exista mijloace de transport in comun intre localitatea de resedinta si sediul unitatii de invatamant, urmeaza a i se deconta contravaloarea a 7,5 l benzina Premium la 100 km parcursi, daca transportul se face cu autoturismul proprietate personala. In cazul in care exista mijloc de transport in comun, dar personalul didactic prefera sa circule cu autoturismul proprietate personala, urmeaza a se deconta contravaloarea abonamentului lunar pe respectivul mijloc de transport in comun. Atunci cand transportul mai multor cadre didactice se face cu un singur autoturism, plata se face numai posesorului autoturismului respectiv. Decontarea sau plata echivalenta costurilor de transport se va efectua de catre autoritatile administratiei publice locale din unitatea administrativ-teritoriala pe raza careia se afla unitatea de invatamant la care isi desfasoara activitatea cadrul didactic, in urma solicitarilor adresate autoritatilor administratiei publice locale, astfel:
a) decontarea contravalorii calatoriei pe mijloacele de transport in comun prin depunerea la sfarsitul fiecarei luni de activitate a biletelor de calatorie sau a abonamentului, iar decontarea contravalorii corespunzatoare a 7,5 l benzina Premium la 100 km parcursi, prin depunerea la sfarsitul fiecarei luni de activitate a documentelor justificative eliberate de unitatea de invatamant, care certifica efectuarea transportului cu autoturismul proprietate personala;
b) solicitarea contravalorii calatoriei efectuate cu mijloacele de transport in comun sau a contravalorii corespunzatoare a 7,5 l benzina Premium la 100 km parcursi, pentru cei care isi asigura transportul cu autoturismul proprietate personala, ca urmare a pontajului zilnic efectuat de conducerea unitatii de invatamant.
...
"In cazul in care exista mijloc de transport in comun, dar personalul didactic prefera sa circule cu autoturismul proprietate personala, urmeaza a se deconta contravaloarea abonamentului lunar pe respectivul mijloc de transport in comun."
Da, aceasta este "regula". Si la noi se aplica asa, cand se aplica. In intervalul dintre doua procese adica... :(
Va multumesc pentru raspunsuri!:)
Buna ziua. Ma confrut cu aceeasi problema....doar ca mie nu mi s-a decontat din ianuarie....pe motiv ca nu au fonduri din partea primariei. As dori sa va intreb unde m-as putea adresa in acest caz

Alte discuții în legătură

Invatamint lucian j. lucian j. care este modul de decont al cadrelor didactice pt naveta? (vezi toată discuția)
Buget marilena74 marilena74 cheltuielile cu transportul cadrelor didactice de la domiciliu la scoala si invers sunt cuprinse in bugetul primariilor sau in bugetul scolilor?dar ... (vezi toată discuția)
Decont bugetari ana500 ana500 Buna seara Am nevoie si eu de putin sprijin in clarificarea unui aspect legat de decontul transportului pentru bugetari. Ma intereseaza actul legislativ ( sau ... (vezi toată discuția)