avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de inchiriere.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de inchiriere.

Buna ziua.
In cursul acestui an, in luna Februarie, am incheiat un contract de inchiriere pe o perioada de 6 luni, asupra unui imobil de 2 camere dintr-o casa, printr-un agent imobiliar, de la o persoana fizica. Am platit 5+1 luni la suma convenita, urmand ca a sasea luna sa se achite pana la o anumita data, specificata in contract. Acest contract nu a fost inregistrat de catre proprietar la Administratia financiara.
Inainte de a incheia contractul am vizitat imobilul de doua ori si l-am inspectat sumar, neavand in vedere ca pot exista vicii ascunse. In contractul de inchiriere sunt specificate doar cele doua camere fara dependinte, dar eu am folosit si bucataria pe care mi-a pus-o la dispozitie cu o conditie : are nevoie de un sertar din congelator.
Din prima zi in care m-am mutat in acel imobil, pe masura ce incepeam sa folosesc utilitatile(apa, canalizare, wc etc) au inceput sa apara problemele: robinetele nu se inchideau bine si apa continua sa curga, doua ferestre erau tinute de niste caramizi neavand sistemele de inchidere, incuietoare stricata etc. Am anuntat proprietarul despre aceste vicii, raspunsul a fost ca nu are ce sa faca si ca o garnitura mi-o pot schimba si singur. Am convocat o mica adunare cu agentul imobiliar care a intermediat contractul de inchiriere si am purtat o discutie in legatura cu aceste probleme. Agentul imobiliar a fost agresiv, mi-a reprosat ca l-am chemat doar pentru ca "am chef de scandal" si altele.
Am anuntat proprietarul, verbal prima oara, ca, daca nu remediaza aceste probleme in cel mai scurt timp posibil voi parasi casa dupa ce se incheie prima luna de inchiriere. Nu s-a intamplat aceste lucru asa ca am procedat spre a instiinta proprietarul ca o sa parasesc casa dupa ce va trece prima luna de contract pentru nerespectarea clauzelor contractuale.
Am contactat un avocat prin care am facut o notificare oficiala catre proprietar sa-mi returneze suma ramasa din contract, 1000 de euro, si catre agentul imobiliar sa-mi elibereze factura pentru comisionul sau.
In momentul parasirii imobilului am facut un proces verbal de predare-primire, semnat de cate un martor de fiecare parte, in care am specificat ca raman de achitat facturile ce urmeaza sa vina.
Intre timp, uitandu-ma pe facturi am vazut ca pentru gaz este un nume pe contract, pentru curent un alt nume si de aici am dedus ca persoana cu care am incheiat contractul nu ar fi proprietarul.
Am inceput sa ma interesez cum as putea afla cine este proprietarul, si, din ce am putut intelege eu am depus o cerere la OCPI sector 3 pentru un extras de carte funciara din care nu a reiesit absolut nimic pentru ca acel imobil nu are cadastru si/sau intabulare.
Am sunat si la Circa Financiara Sector 3 de care apartine acel imobil incercand sa aflu cine este proprietarul dar mi s-a comunicat ca ei nu elibereaza aceste informatii decat in baza unui temei legal si institutiilor/persoanelor autorizate.

Prima intrebare ar fi :
1. Care este metoda(cea mai rapida) prin care pot afla cine este proprietarul acelui apartament inchiriat ? Daca s-ar putea si fara cheltuiala, ar fi extraordinar pentru ca deja am dat 100 lei la OCPI pentru nimic.
2. Avand in vedere ca avocatul a dat ca termen de restituire a banilor 30 de zile din momentul parasirii imobilului, dupa urmand actiunea in instanta, care ar fi termenul mediu pentru solutionarea unui astfel de caz(recuperarea datoriilor) si ce daune pot cere ? Pot cere spre exemplu, ca daune 1000 de euro pentru faptul ca nu am avut bani de o alta chirie si a trebuit sa ma imprumut ?
3. Am convenit ca la data implinirii celor 30 de zile sa ne intalnim, eu pentru a lua banii iar proprietarul pentru a-si vedea facturile platite. Intre timp l-am mai sunat si mi-a spus ca nu are decat 300 de euro din cei 1000 pe data de 22. Eu nu am bani de facturi cat timp nu mi se restituie acei bani pe care ma si bazam sa platesc facturile. E in regula avand in vedere ca eu mi-am asumat raspunderea sa achit facturile ?

Multumesc pentru orice ajutor.
Radu Stefan.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Aprilie 2013
radw, utilizator

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere imobil pe 12 luni Adinina Adinina In data de 27.08.2014 am semnat la o agentie imobiliara un contract de inchiriere a unui apartament, eu ca locatar iar reprezentantul agentiei, in numele si ... (vezi toată discuția)
Avem probleme foarte urâte cu proprietarul casei pe care am închiriat-o și trebuie să plecăm, dar nu vrea să ne restituie garanția. ce șanse avem s-o recuperăm dacă apelăm la instanță? AlinaNegrut AlinaNegrut Buna ziua, avem nevoie de un sfat daca am avea sanse de castig prin deschiderea unui proces in tribunal impotriva proprietarului la care stam cu chirie. Am ... (vezi toată discuția)
Procura generala de administrare b_mario77 b_mario77 buna ziua!am si eu o problema.as fi incantat daca ati putea sa mi dati un sfat.pe scurt....am facut anul trecut la inceputul lunii august o procura generala de ... (vezi toată discuția)