avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Acord de plata si sumele platite la timp - dobanda ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Acord de plata si sumele platite la timp - dobanda penalizatoare uriasa

Buna ziua!
In 2006 am facut un imprumut, pe o perioada de 10 ani (2006-2016), nevoi personale la o anumita banca, iar in anul 2009 ,nu am mai putut plati ! Am solicitat o reesalonare, dar au spus ACORD DE PLATA! Am fost de acord si am semnat! Mi-au facut, rata fixa! Si mi-au redus perioada , de la 2016 la 2013! Si mi-au spus ca o sa termin mai devreme, imprumutul, verbal nu scris. Acum trebuie sa platesc ultima rata! In acordul de plata mentioneaza,, ca la ultima rata se vor adauga comisioane si speze bancare”! Si am intrebat la banca cat ar fi ultima rata si mi-au spus o suma enorma! In perioada cat am achitat, am primit lunar extras de cont, dar fara sa specifice ca mai am alte datorii! Imi spun ca este dobanda penalizatoare care s-a adunat in aceasta perioada! Si ca imprumutul il am pe 10 ani si trebuie sa achit pana atunci! Dar atunci pentru ce am mai facut acordul de plata? Dar in acordul de plata este specificat , suma din ce provine , adica , rata+dobanda+dobanda penalizatoare! Ce trebuie sa fac? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: danyv , utilizator 11:54, 21 Aprilie 2013
Buna ziua,
Trebuia sa primiti de la banca un grafic de plata/rambursare a creditului care sa cuprinda exact sumele pe care le mai aveti de platit si ratele lunare. Daca ati respectat acel grafic, nu ar fi trebuit sa mai aveti alte costuri. Solicitati un punct de vedere scris de la banca, eventual depuneti o reclamatie si daca gasiti raspunsul lor ca fiind neintemeiat, puteti sa va adresati Oficiului pentru protectia consumatorilor si sa raportati acest caz.
Succes!
Nu, nu am primit nimic de la banca! Da, am respectat, graficul! Va multumesc, pentru sfat!
Domnule

Cam ce scria in acel acord de plata? Solutia e simpla, cereti un nou acord de plata pe inca 3 ani si gata. :) .Legal datorati acele sume, nu exista indoiala. Calculati numai diferenta de 3 ani, pe care o mai aveati de plata, in cazul derularii normale a contractului si ajungeti cam tot pe acolo.
In acordul de plata este stipulat, soldul ramas + dobanda + dobanda penalizatoare + altele ( numai doua luni nu am putut sa achit rata ). Da, sunt constient ca trebuia sa achit inca 3 ani! Nu, nu ajung tot acolo, ci mult mai mult de plata!
Ultima modificare: Duminică, 21 Aprilie 2013
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recorelare mancipri mancipri Acum vreo 3 ani am imprumutat 4500 ron de la banca .citifinancial . Trebuie sa rambursez 7200. Pana acum am platit 5300 ron. Am intarziat vreo 2 rate. Cei de ... (vezi toată discuția)
Penalizari foarte mari pt neplata la data scadenta ElenaToma ElenaToma Cu respect,Elena Toma este numele meu. Cateva intrebari vis a vis de un imprumut bancar. In anul 2009 tatal meu a facut un imprumut la o banca x. Rata a fost ... (vezi toată discuția)
Imprumut la provident dana123456 dana123456 am facut un imprumut la provident in dec 2015 am avut unele probleme in 2016, am devenit pensionara, am vorbit cu seful de la provident in 2016 anuntand ca nu ... (vezi toată discuția)