avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... imprumut la provident
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

imprumut la provident

am facut un imprumut la provident in dec 2015 am avut unele probleme in 2016, am devenit pensionara, am vorbit cu seful de la provident in 2016 anuntand ca nu voi putea plati rata la acea perioada fiind destul de mare si am rugat sa se reesaloneze imprumutul, a spus ca nu se poate, de atunci platesc in fiecare luna ceva, (mai putin decat rata normala impusa de ei, dar platesc in fiecare luna) primesc de la ei plicuri cu instiintari ca imi va transfera la departamentul de recuperare datorii, eu deja am si rata la banca, unde nu sunt restanta (cei de la banca au inteles problema si mi-au facut reesalonarea imprumutului dar din pensie trebuie sa si traiesc sa platesc si facturile, ce pot face cei de la provident avand in vedere ca rata la banca e mare 70% din pensie si eu totusi platesc si la provident in fiecare luna multumesc
cu respect
Cel mai recent răspuns: dana123456 , utilizator 18:20, 24 Februarie 2017
Nu cred ca ar trebui sa va faceti probleme prea mari cu ei.
Este posibil ca acele notificari sa fie transmise in mod automat de catre sistemul lor informatic fara sa se tina cont de o eventuala intelegere mai mult sau mai putin oficiala.
Este un fel de presiune psihologica pentru a nu pierde clientii.
Posibil ca acelasi tip de tratament sa aiba si cel care are o datorie de x lei ca si cel care are multiplu de x.
Ar mai fi un alt aspect care depinde ce contractul incheiat cu ei - depinde cat din suma pe care o platiti in fiecare luna se aloca pe penalitati/dobanzi sau alte accesorii si cat merge direct pentru achitarea sumei efectiv imprumutate.
Poate ca nu ar strica sa aflati ce suma mai aveti exact de achitat astfel incat sa nu faceti plati nedatorate pentru ca ar fi destul de dificil sa mai recuperati vreo suma de la ei.
E problematic deoarece este vorba despre un credit, iar în caz de neplată se poate ajunge la executare silită. Încercați să ajungeți la o înțelegere amiabilă (o reeșalonare de plată).
cand am fost pensionata anticipat,(am preferat anticipat decat de boala desi am probleme mari pt ca sunt altii mai bolnavi ca mine) am incercat asa cum am spus mai sus sa mi se faca o reesalonare dar au spus ca nu se poate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Provident dana123456 dana123456 am imprumut la provident, am mai pus intrebare in feb 2017, din cauza faptulu ica am fost nevoita sa ies la pensie anticipat o perioada nu am putut plati la ... (vezi toată discuția)
Imi raspunde cineva? multumesc dana123456 dana123456 am un imprumut la provident, am avut doua, unul am platit, am si banca care imi ia 75% din pensie pe card, la provident cand am iesit la pensie nu au vrut sa ... (vezi toată discuția)
Un sfat ce pot face urgent dana123456 dana123456 am un imprumut la provident, am avut doua, unul am platit, am si banca care imi ia 75% din pensie pe card, la provident cand am iesit la pensie nu au vrut sa ... (vezi toată discuția)