avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 174 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... respingere dosar daune rca
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

respingere dosar daune rca

Buna ziua! Am fost implicat intr-o tamponare in lant.Eram oprit in coloana pentru a acorda prioritate de trecere pietonilor in fata si in spatele meu fiind oprite alte autoturisme. un al patru-lea autoturism l-a lovit pe cel din spatele meu care a fost proiectat in autoturismul meu iar eu am fost proiectat in autoturismul din fata mea. Mentionez ca toate cele trei autoturisme erau oprite. Am mers la accidente usoare unde vinovatul a recunoscut cele intamplate, politia rutiera a intocmit procesul-verbal de contraventie pentru vinovat.Raspunsul pe care l-am primit de la compania de asigurari a fost ca in urma unei"expertize" facute de ei pe mine nu ma despagubesc deoarece vinovat de accident se face cel oprit in spatele meu, cu toate ca politia rutiera a stabilit cu totul altceva. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns si ce pot face in situatia aceasta! Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: lemon28 , utilizator 19:17, 23 Aprilie 2013
inspectorul de dauna nu poate stabili vinovatia persoanei care a produs accidentul, aceasta este stabilita de organul de politie si se regaseste in procesul verbal, pe dvs trebuie sa va despagubeasca asiguratorul persoanei in sarcina careia s-a stabilit vinovatia, daca aveti casco asiguratorul dvs care urmeaza ulterior sa-si regleze problema cu asiguratorul celui vinovat.
Reparatia autoturismului se va face astfel: partea din spate pe RCA-ul vinovatului (soferul din spatele dvs.) iar partea din fata va trebui sa o remediati pe polita CASCO (daca exista), intr-ucat dvs. ati fost "vinovat" de lovirea autoturismului din fata.
din pacate nu am casco...soferul din spatele meu era si el oprit si nu vad vreo vina nici din partea lui.....vina este a celui de-al patru-lea sofer care efectiv a intrat in noi si ne-a facut precum piesele de domino....si nu cred ca si eu am vreo vina ca am oprit in spatele primei masini pentru a acorda priorotate de trecere
Ultima modificare: Marți, 23 Aprilie 2013
lemon28, utilizator
dupa cate stiu eu, in caz de oprire se tine piciorul pe frana. in caz de stationare se trage si frana de mana. dvs va aflati in aceste situatii??
ma aflu in caz de oprire si nu cred ca e necesar sa tin piciorul pe frana sa astept sa treaca pietonii atata timp cat drumul nu este in panta.....din cunostintele mele nu este stipulat asa ceva in legislatia rutiera...nu am pagube foarte mari la masina si cred ca aceasta societate asa zisa de asigurari Carpatica si-a facut un obicei din a respinge dosarele de dauna
Ultima modificare: Marți, 23 Aprilie 2013
lemon28, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pagube la autoturism oprit în coloana ºi tamponat din spate ionut79 ionut79 Este vorba despre un autoturism oprit în coloană şi tamponat din spate de alt autoturism care deasemenea era oprit dar care a fost lovit din spate de un al ... (vezi toată discuția)
Accident din cauza unui pieton care a traversat pe culoarea rosie stefan.golici stefan.golici Buna ziua, Un membru al familiei a fost implicat intr-un accident auto si as dori sa stiu cum pot repara masina pe banii pietonului sau daca exista o alta ... (vezi toată discuția)
Accident trei masini catalin_serban93 catalin_serban93 Bună ziua, astazi am fost implicat intr-un accident rutier dintre un SEAT, VW si BMW in localitate in urmatoarea situație: SEAT era oprit la trecere ... (vezi toată discuția)