avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident trei masini
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident trei masini

Bună ziua, astazi am fost implicat intr-un accident rutier dintre un SEAT, VW si BMW in localitate in urmatoarea situație:
SEAT era oprit la trecere de pietoni, eu conducant autoturismul VW observ pe SEAT de la o distanta aprox de 50 de metrii si incep franarea. Cu cativa metrii de a ma opri complet observ un BMW ca se apropia cu viteza destul de mare si destul de aproape. Constient ca impactul fiind iminent am mai avansat (lasat sa mearga masina tot pe frana) oprimdu-ma complet in spatele SEAT-ului la o distanța de 1 metru in ideea de a-i face mai mult loc pentru a opri in conditii de siguranta. Acesta nu a reusit sa opreasca, lovindu-ma in spate si am fost propulsat in SEAT si lovind-ul pe acesta.
Repet, in tot acest moment am fost cu piciorul pe frana, se vedea din spate ca aveam luminile de franare rosii aprinse, iar in momentul impactului am fost oprit complet.
Am mers la politie sa declaram accidentul azi, vineri 13.12.2019 si am fost programati pentru solutionarea cazului luni 16.12.2019.
Prin prezenta intamplare vreau sa va intreb cine este vinovat, cine si de la cine ia asigurarea si cine isi repara masina prin RCA.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Decembrie 2019
catalin_serban93, utilizator
Cel mai recent răspuns: catalin_serban93 , utilizator 19:34, 14 Decembrie 2019
Vinovat soferul bmw, asigurarea acestuia plateste reparatiile celorlalti.
Conducatorul auto care nu a pastrat distanta care a circulat cu viteza astfel incat nu a putut evita evenimentul este bun de plata,suporta integral prejudiciile cauzate dv si seat
Conform modului de producere a accidentului descris de dvs. conducătorul autoturismului BMW este singurul vinovat de producerea accidentului.
Asguratorul are dreptul de a efectua propriile investigații privind modul de producere a accidentului. DE multe ori inspectorul de daune ajunge la o concluzie diferită privind modul de producere a accidentului pentru ca societatea de asigurare la care este angajat să plătească sume mai mici cu titlu de daune. S-ar putea să se ajungă în instanță pentru soluționarea litigiului.
ing. Ioan Ciobanu
Va mulțumesc pentru răspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier ucidere din culpa AbrahamStefan AbrahamStefan Buna seara , as dori sa ma informezi ce se poate face in acest caz: am avut un accident rutier in 2013 .cu un autoturism .eu fiind conducatorul ... (vezi toată discuția)
Ajutor... accident din culpă!? lucix151 lucix151 Buna ziua, As avea nevoie de o părere profesionista pentru situația întâmpinată de tatăl meu, mai exact daca are sens sa apelez la serviciile unui ... (vezi toată discuția)
Accident cu o motocicleta! massiccio massiccio As avea si eu nevoie de ajutor daca se poate! Luna trecuta am fost implicat intr-un accident cu o motocicleta. Eu am fost cel vinovat de producerea acestui ... (vezi toată discuția)