Am cumparat o masina in 2012 si m-mam inregistrat la impozit cu ea la primarie in 30 de zile de la data cumpararii. Nu am reusit sa imi preschimb numerele de inmatriculare pana la 1 ianuarie 2013. Acum ca sa preschimb numerele de inmatriculare pe numele meu imi trebuie timbru de mediu, care pentru masina mea Dacia Solenza 1.9 d din 2004 cu norma de poluare EURO 3 ma ajunge 2000 euro.
Din cate m-am interesat eu pot folosi masina pe numele si cu numerele vechiului proprietar printr-o împuternicire.
Problema este in felul urmator:
Proprietarul care este pe acte, respectiv in cartea tehnica si talon a vandut masina in 2011 prin contract de vanzare-cumparare omului de la care am cumparat-o eu in 2012, acesta din urma omul care mi-a vandut-o mie nu si-a preschimbat numerele de inmatriculare pe numele sau, iar in contractul meu de vanzare-cumparare este trecut primul proprietar cel care este scris pe cartea tehnica si talon.
Am luat legatura cu vechiul proprietar (primul) si mi-a spus ca a scos masina de la fisc din 2011, dar radierea din circulatie nu s-a facut, deoarece nu s-au preschimbat numerele de inmatriculare (astazi radierea din circulatie se face la preschimbarea numerelor de inmatriculare la noul proprietar).
Acum nu stiu ce sa fac: Se poate ca primul proprietar(cel de pe acte) sa-mi faco o împuternicire desi a scos masina de la fisc in 2011, iar eu am cumparat-o in 2012 sau ce as putea face in acest caz, cum as putea evita plata timbrului?
Astept un raspuns!