avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... angajat mapn - dosar penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

angajat mapn - dosar penal

daca in timp ce esti angajat in cadrul mapn, in urma unei contraventii ai cazier mai poti ramane angajat al armatei? instanta a decis ca pedeapsa 5 luni cu suspendare.

Cel mai recent răspuns: Yoa342 , utilizator 12:15, 21 Noiembrie 2017
Dupa cum puteti citi in art.85 si art.87 din Legea nr.80/1995 statutul cadrelor militare, exista posibilitatea de a fi trecut in rezerva sau direct in retragere, ori de a nu se lua masurile respective si de a ramane in activitate. Decizia cadrelor militare ierarhic superioare va fi influentata si de comportamentul cadrului militar (conform evaluarilor anuale), de pana la aplicarea pedepsei cu inchisoarea cu suspendarea executarii, cat si de tipul de infractiune comis.

Art. 85 - Trecerea în rezervă sau direct în retragere a cadrelor militare

Ofiţerii, maiştrii militari şi subofiţerii în activitate pot fi trecuţi în rezervă sau direct în retragere, după caz, în următoarele situaţii:
k) când, pentru o infracţiune săvârşită din culpă, li s-a aplicat prin hotărâre judecătorească pedeapsa închisorii, cu suspendarea condiţionată a executării, ori a amenzii, precum şi în cazurile când au beneficiat de amnistie sau graţiere înainte de începerea executării pedepsei;

Art. 87
Ofiţerii, maiştrii militari şi subofiţerii în activitate condamnaţi prin hotărâre judecătorească la pedeapsa închisorii cu executarea acesteia, precum şi cei condamnaţi pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie la pedeapsa închisorii cu suspendarea executării ori cu amendă se trec în rezervă sau direct în retragere.
Cadrele militare în activitate condamnate prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă la pedeapsa închisorii cu executarea acesteia se trec în rezervă sau direct în retragere din oficiu.
Cadrele militare în activitate din Ministerul Apărării Naţionale condamnate pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie la pedeapsa amenzii penale sau cu închisoare, cu suspendarea executării ori graţiate înainte de începerea executării pedepsei, pot fi trecute în rezervă sau direct în retragere ori pot fi menţinute în activitate, pe baza propunerilor înaintate ierarhic comandanţilor/şefilor care au stabilite competenţe în acest sens, prin ordin al ministrului apărării naţionale.
va multumesc mult pentru informatii.
in aceasi situatie este si sotul meu,dar dosarul este in curs si nu are functie doar angajat militar,oare mai poate ramane angajat?
Buna ziua! As vrea sa va intreb ceva...am furat dintrun super marchet o bluza in valoare de 45 lei.si mi-au facut dosar penal. As vrea sa ma angajez in armata? O sa ma afecteze cu ceva?
myoa342 a scris:

Buna ziua! As vrea sa va intreb ceva...am furat dintrun super marchet o bluza in valoare de 45 lei.si mi-au facut dosar penal. As vrea sa ma angajez in armata? O sa ma afecteze cu ceva?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un militar din m.a.i. condamnat la 3 ani de închisoare SPavel SPavel Un militar din M.A.I. condamnat la 3 ani de ichisoare cu suspendare pentru instigare la abuz in serviciu . se suspenda si executarea pedepselor accesorii ... (vezi toată discuția)
Trecere in rezerva din mapn Daniel1971 Daniel1971 Buna ziua! Am nevoie si eu de sfatul dumneavoastra intr-o problema. In decembrie 2012 am fost condamnat la 6 luni cu suspendare in speta OUG 195 / 2002. ... (vezi toată discuția)
Cadrele militare si amenda administrativa mihaelamihaela1234 mihaelamihaela1234 O amenda administrativa primita pentru nedeclararea chiriei la un apartament(nu a declarat chiria pentru a nu mai plati impozit) , trecuta in cazier, poate ... (vezi toată discuția)