avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Un militar din M.A.I. condamnat la 3 ani de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Un militar din M.A.I. condamnat la 3 ani de închisoare

Un militar din M.A.I. condamnat la 3 ani de ichisoare cu suspendare pentru instigare la abuz in serviciu . se suspenda si executarea pedepselor accesorii aplicate inculpatului .
In aceasta situatie inculpatul ramane in continuare cadru activ in M.A.I. ?
Atunci când s-a dispus condamnarea prin hotărâre judecătorească definitivă, la pedeapsa închisorii cu suspendarea executării pedepsei sau amenzii penale pentru o infracțiune săvârșită din culpă care nu este în legătură cu serviciul, menținerea în activitate a polițistului se analizează la nivelul unității din care acesta face parte.

În situația aprobării menținerii în activitate, polițistul este numit în funcție potrivit art. 27^31 din Legea 360/2002.

In vederea numirii în funcție, polițistului i se prezintă funcțiile vacante în ordinea de prioritate. Dacă polițistul nu își exprimă acordul pentru una dintre funcțiile prezentate, procedura se repetă, o singură dată.
În situația în care nu se realizează numirea în funcție după parcurgerea procedurii prevăzute de lege, polițistul este numit, fără acordul său, într-o funcție potrivit ordinii de priorități , în aceeași unitate sau într-o unitate din aceeași localitate.
Buna ziua !
In primul rand va multumesc ptr. raspunsul dv.
Infractiunea nu este savarsita din culpa .Este instigare la infractiunea de abuz in serviciu art.25 C.Pen.1969 raportat la art.13/2 din legea 78/2000 .
In aceasta situatie ce se intampla ?
Bună ziua, potrivit art. 87 din Legea nr. 80/1995:
,,Art. 87
Ofiţerii, maiştrii militari şi subofiţerii în activitate condamnaţi prin hotărâre judecătorească la pedeapsa închisorii cu executarea acesteia, precum şi cei condamnaţi pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie la pedeapsa închisorii cu suspendarea executării ori cu amendă se trec în rezerva sau direct în retragere.
Cadrele militare în activitate condamnate prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă la pedeapsa închisorii cu executarea acesteia se trec în rezervă sau direct în retragere din oficiu.
Cadrele militare în activitate din Ministerul Apărării Naţionale condamnate pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie la pedeapsa amenzii penale sau cu închisoare, cu suspendarea executării ori graţiate, înainte de începerea executării pedepsei sau cu privire la care s-a dispus amânarea aplicării pedepsei, pot fi trecute în rezervă sau direct în retragere ori pot fi menţinute în activitate, pe baza propunerilor înaintate ierarhic comandanţilor/şefilor care au stabilite competenţe în acest sens, prin ordin al ministrului apărării naţionale".


Avocat Alexandru Matache,
Baroul Cluj
Va multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajat mapn - dosar penal cernat liliana cernat liliana daca in timp ce esti angajat in cadrul mapn, in urma unei contraventii ai cazier mai poti ramane angajat al armatei? instanta a decis ca pedeapsa 5 luni cu ... (vezi toată discuția)
Rog ajutor de specialitate privind legea 80/1995 actualizata in 29.04.2011 costinel1979 costinel1979 Sunt cadru militar al M. A. I. inca in activitate. De cca. 2 ani ma lupt sa-mi demonstrez nevinovatia intr-o speta care intr-un final, la Judecatorie, s-a ... (vezi toată discuția)
Cadrele militare si amenda administrativa mihaelamihaela1234 mihaelamihaela1234 O amenda administrativa primita pentru nedeclararea chiriei la un apartament(nu a declarat chiria pentru a nu mai plati impozit) , trecuta in cazier, poate ... (vezi toată discuția)