avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum sa procedez?- marire pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum sa procedez?- marire pensie de intretinere

sunt divorzata de aproape 6 ani,fostul sot imi plateste o pensie alimentara de 125 lei(de un an...trimite societatea unde lucreaza in prezent),in primi ani nu a platit nimic,acum as vrea sa se mareasca pensia alimentara dar nu cunosc venitul lui(e sofer pe camion),si nu stiu de ce fel de criteri dipende acest pas si ce ar trebui sa fac...imi puteti da un raspuns complet?..va multumesc!..Aida..
Ultima modificare: Duminică, 28 Aprilie 2013
aida_80, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adriana Stanica , Consilier juridic 21:20, 12 Mai 2013
Pensia actuala in cuantum de 125 lei v-o da fostul sot dv. sau copilului minor?
Stiti ca este sofer pe camion, dar cunoasteti si societatea unde lucreaza in aceasta meserie?
...pentru copil,(bani ajung in cont deschis de mine)...da,este sofer si am adresa de societatii unde lucreaza...mai pot adauga ca 2 ani in urma a cerut incredintarea copilului prin tribunal unde s-a "laudat" ca are un salar bun..
Daca pensia de intretinere in favoarea minorului este stabilita in cuantum fix de 125 lei, aveti posibilitatea sa formulati o noua actiune de stabilire pensie in cuantum procentual, pensie care se poate stabili in cuantum de maxim 25 % din venitul net lunar realizat, daca este singurul copil aflat in intretinerea tatalui.
Daca formulati dv. actiunea ptr majorarea pensiei d e intretinere, indicati si locul lui de munca, pentru ca instanta sa solicite comunicarea adeverintei cu veniturile lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata pensie alimentare ContSters199164 ContSters199164 Buna ziua,am divorzat in anul 2008 am 2 copii.Fostul sot nu mi a platit nici un leu din pensia alimentara ,specific ca nu stiu unde lucreza ,copii sunt cu mine ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ContSters111398 ContSters111398 IN SPERANTA CA VOI PRIMI UN RASPUNS. -DE 5 ANI SINT DIVORTAT DE FOSTA SOTIE , IN TOT ACEST TIMP AM TRIMIS REGULAT PENSIA ALIMENTARA , 1/4 DIN VENIT DUPA ... (vezi toată discuția)
Partaj la divort Desperados Desperados Divorata de 2 ani.impreuna cu fostul am cumparat un ap prin prima casa.au trecut 5 ani de la cumpararra lui.acum 2 ani i febr am fost data afara impreuna cu ... (vezi toată discuția)