avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

IN SPERANTA CA VOI PRIMI UN RASPUNS.
-DE 5 ANI SINT DIVORTAT DE FOSTA SOTIE , IN TOT ACEST TIMP AM TRIMIS REGULAT PENSIA ALIMENTARA , 1/4 DIN VENIT DUPA HOTARIRE, DESIGUR IN ACEST INTERVAL AM MAI COLABORAT SI CU ALTELE, DAR NU BANI, O VECHE IPOSTAZA MA FACUT SA VAD CA AL MEU COPIL NU ESTE IMBRACAT SI INCALTAT CUM SE CUVINE , DEACEEA AM HOTARIT SA NU DAU SURPLUS DE BANI SI EVENTUAL MATERIALE, ACUM SINT DAT IN JUDECATA , PENTRU PENSIE (PROBABIL MARIRE) NU SE SPECIFICA , CUM AR TREBUI SA SE PROCEDEZE CORECT IN ACEASTA SITUATIE , PRECIZEZ , CA EU CRESC SI UN COPIL A ACTUALEI SOTII , VA MULTUMESC ONORABIL.
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 09:43, 13 Noiembrie 2009

Marirea cuantumului pensiei poate opera in functie de veniturile salariate realizate ( iata o actiune care se modifica in functie de realitatea de fapt concreta ).
Instanta va aprecia elementele prezente de situatia faptica , nevoile minorului in vederea asigurarii subzistentei .
(care, printre altele , e sustinuta si de acest cuantum al pensiei de intretinere)



Va multumesc frumos , dar la 1/4 din netul salarial , ce o data instanta sa pronuntat , sa dau copilului meu , chiar se poate modifica? pai eu intreb din 700 de lei chiar poate sa ia 30-40 / 100 prin aceasta judecata de pensie , sau se poate crea un proces , pentru neincrederea ca poate iau mai mult si nu ma tin de cuvint(exclus), deci inteleg ca instanta ar putea sa mareasca aceasta pensie alimentara , mai mare de 1/4 din net.
va multumesc onorabil , pentru lamurirea celor de mai sus.
CRISTIAN
Instanța nu vă poate mări cuantumul pensiei peste 1/4 din venit. Ba mai mult, v-o poate micțora având în vedere împrejurarea că mai aveți în întreținere și un alt minor.
trebuie sa stiti de ce va dat in judecata, pentru ca nu stiti sa va aparati.daca va dat in judecata pentru marire asta este.copilul sotiei nu priveste instanta .nu va ajuta cu nimic
MULTUMESC FRUMOS PENTRU INCURAJARE , DAR CREDETI SI SUSTINETI CEEA CE ATI SPUS , AR FI BINE DE STIUT , PENTRU-CA ACOLO O DATA AJUNS TREBUIE SA STII SA ABORDEZI PROBLEMA , IN PLUS , VA ROG INTREBAREA MEA ERA , RESPECT ACEA PATRIME IMPUSA DE LEGE , SI TRIMIT LUNAR , OARE CHIAR SE POATE MARI ACEL 1/4 DI CIT IAU IN MINA? MULTUMESC FRUMOS.

Alte discuții în legătură

Buna ziua ContSters111374 ContSters111374 As avea si eu nevoie de putina indrumare. Sotul meu , este divortat, are un copil din casatoria anterioara,(minor).si acum avem si noi un copil,,tot minor. ... (vezi toată discuția)
Întrebări pensie de întreținere bijou8 bijou8 Buna ziua, Am urmatoarele intrebari legate de plata pensiei alimentare: 1.Daca tatal nu are serviciu este obligat la plata unei pensii de 1/4 din salariul ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara 25% sau suma fixa. care este diferenta? DOLC DOLC Acum 3 ani de zile am divortat, iar in urma divortului trebuie sa platesc o suma fixa. Dupa 3 ani m-a dat in judecata pt marire. Eu nu am nici un venit in ... (vezi toată discuția)