avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Gradinita refuza vizitarea copilului de catre tata + ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Gradinita refuza vizitarea copilului de catre tata + program vizitare

Buna ziua
As dori sa aflu parere dv asupra a 2 aspecte
In primul rand sunt tatal unui baietel de 3 ani si 2 luni totodata divortat de 2 ani.In timpul divortului am cazut de acord cu mama copilului asupra unui program de vizitare (2weekend/luna + 1sapt vara + 1 sapt iarna) care ulterior in hotarare a aparut weekendul 2 din fiecare luna(nu am atacat-o deoarece mama copilului a promis ca isi va tine cuvantul)(ulterior si l-a tinut contra unor sume de bani).In acesti 2 ani am reusit sa-mi vad copilul zi de zi in fiecare dimineata in parc cu sprijinul bonei care m-a inteles (fara ca mama copilului sa fie de acord)

1. In urma cu o saptamana mama copilului l-a inscris la o gradinita privata (inclusiv cu transport).Am purtat o discutie cu patroana in care am solicitat sa-l pot vedea acolo insa aceasta mi-a replicat ca nu se poate si ca nu discuta decat cu mama cu care a semnat un contract(totodata mi-a spus ca a fost conditia necesara pusa de mama pt a-l inscrie la acea gradinita).
Ce cai de atac as avea si ce ma sfatuiti sa fac?

2. In urma unei cereri de schimbare program vizitare care ar putea fi maximum care se poate obtine?.De exemplu ar exista posibilitate sa-l iau de la gradinita si sa-l duc la domiciliul mamei....sau macar din 2 in 2 zile sa-l pot vedea....pt ca 2 wekenduri pe luna mi se par inumane

Va multumesc anticipat pt raspunsuri
Pentru a avea un alt program de vizitare va trebui sa introduceti o actiune in acest sens la instanta de judecata.In opinia mea ar fi bine sa angajati un avocat care va stii sa va apere cel mai bine drepturile
Puteti solicita in instanta modificarea programului de vizitare al minorului care sa includa in mod expres ceea ce doriti dvs.
Parerea mea este ca aveti dreptul sa vedeti copilul la gradinita.
Nu va trebuie program de vizitare de la instanta.

Puteti totusi cere instantei sa vedeti copilul la gradinita.Aveti acest drept.

Nu trebuie sa cereti neaparat schimbarea programului de vizitare din vechea hotarare.Puteti cere separat exercitarea acestui drept.
Puteti da in judecata si gradinita ca va impiedica sa va exercitati drepturile.
Aveti doua modalitati in care puteti deschide procesul.

avocat Claudiu Lascoschi
Eu am depus in instanta raspunsul oficial al unei crese de stat ,aflata in subordinea primariei sectorului 3 , prin care mi s-a imterzis expres sa vad copilul la cresa, si asta dupa ce aceiasi cresa a emis in timpul procesului , la cererea instantei un raport din care rezulta ca, de aproape un an decand copilul este inscris la cresa am fost acolo zi de zi.
Atat o instanta de fond cat si una superioara au ignorat pur si simplu raspunsul cresei, introducandu-l probabil in categoria normalului.........
Va multumesc pt raspunsuri

avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Nu trebuie sa cereti neaparat schimbarea programului de vizitare din vechea hotarare.
avocat Claudiu Lascoschi


Dorinta mea de a schimba programul de vizitare rezulta din faptul ca nu il mai pot vedea pe cel mic zilnic.Din experienta dv. credeti ca s-ar putea obtine macar 1 ora/2 zile si in timpul saptamanii? (pe linga cele 2 weekend-uri)

Alte discuții în legătură

Cat de legal este raspunsul cresei custodie.comuna custodie.comuna Buna ziua, Intr-un proces de ordonanta presidentiala, minorul a fost increintat mamei, care, imediat ce s-a vazut cu sentinta civila , mi-a interzis sa imi ... (vezi toată discuția)
Vizitarea minorului mary1970 mary1970 In urma divortului, mamei ii este incredintat copilul minor, iar tatal are drept de vizita in week-end. Dupa diverse sicane pe care le face tatal cand afla ca ... (vezi toată discuția)
Divort cozma maria cozma maria Am si eu cateva intrebari. Am ajuns la intelegere cu sotul meu ca vrem sa divortam, dar avem un copilas de 4 ani. Eu nu mai stau cu sotul in satul in care am ... (vezi toată discuția)