avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... despagubiri in caz de angajare la alta firma in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

despagubiri in caz de angajare la alta firma in acelasi sector

Buna ziua, sunt medic dentist, as dori sa stiu daca este legal ca patronul la care lucram sa ne impuna sa semnam o anexa la contractul de munca de prin care ne obliga sa nu mai colaboram cu alt cabinet din raza sectorului respectiv, nici cand suntem inca angajati la acest cabinet, nici chiar daca plecam, si daca incalcam aceasta stipulare suntem obligati sa platim despagubiri de 10000 de euro. Practic daca vrem sa plecam la alt cabinet cu conditii mai bune financiare ,dar este in acelasi sector, noi pierdem acel nou loc de munca. multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:48, 1 Mai 2013
Potrivit principiului libertatii de vointa contractuale, partile pot incheia un act aditional la c.i.m. care sa cuprinda o clauza de neconcurenta.
freeelis a scris:

Potrivit principiului libertatii de vointa contractuale, partile pot incheia un act aditional la c.i.m. care sa cuprinda o clauza de neconcurenta.

si la noi in tara nu se aplica si principiul libertatii la munca care este prevazut in drepturile omului? nu e cumva o ingradire a dreptului meu de a-mi exercita profesia? ce am face daca ar fi cate un patron d-asta in fiecare sector al bucurestiului? nu am mai putea lucra in bucuresti??
Nu este nicio ingradire a libertatii muncii daca dvs semnati un astfel de act aditional ... Clauza de neconcurenţă îşi produce efectele numai dacă în cuprinsul contractului individual de muncă sunt prevăzute în mod concret activităţile ce sunt interzise salariatului la data încetării contractului, cuantumul indemnizaţiei de neconcurenţă lunare, perioada pentru care îşi produce efectele clauza de neconcurenţă, terţii în favoarea cărora se interzice prestarea activităţii, precum şi aria geografică unde salariatul poate fi în reală competiţie cu angajatorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act adițional-clauza de neconcurenta pe perioada de proba. bună ... Mona Flory Mona Flory Act adițional-clauza de neconcurenta pe perioada de proba. Bună seara, la compania la care lucrez la 2 săptămâni de când am început au venit cu un ... (vezi toată discuția)
Efectele clauzei de confidentialitate/neconcurenta in cazul demisiei andrei_o andrei_o Sunt reprezentant vanzari in cadrul unei firme. Acum 2 ani am semnat un act aditional la CIM cu o clauza care preciza ca pe perioada derularii contractului nu ... (vezi toată discuția)
Clauza de neconcurenta 31040404 31040404 Buna ziua, In momentul cand am semnat CIM am semnat si o clauza separata in care era stipulat ca nu am voie sa ma angajez la o firma concurenta timp de cinci ... (vezi toată discuția)