avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... recuperare suma de bani imprumutata de tata, acum ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

recuperare suma de bani imprumutata de tata, acum decedat

Va rog sa-mi spuneti daca pot recupera in instanta,o suma de bani care a fost dat spre imprumut catre o persoana.Imprumutul respectiv nu a fost dat pe o anumita perioada de timp,intelegerea a fost ca suma sa fie returnata esalonat in timp.Exista doar un martor ,care a fost de fata la inmanarea banilor.Precizez ca cel care a dat banii spre imprumut,a fost tatal meu,care intre timp a decedat.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 18:37, 30 Aprilie 2013
Din pacate, in instanta nu cred ca aveti mari sanse sa va recuperati suma de bani daca nu a existat si un inscris intocmit cu prilejul inmanarii banilor. Incercati sa rezolvati amiabil situatia sau ca cel care a primit bani sa va recunoasca in scris ca a primit acea suma de bani si ca se angajeza sa vi-o restituie.

In plus va trebui sa faceti si dovada ca sunteti mostentorul tatalui dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut persoane fizice elamarin elamarin Buna ziua, Am fost imprumutata de partenerul pe care il am de 18 ani cu o suma consistenta de bani pentru a achizitiona o garsoniera pe numele meu. Nu am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am imprumutat in data de 4 iulie 2021 ,un asa zis ... numelemeualex numelemeualex Buna ziua! Am imprumutat in data de 4 iulie 2021 ,un asa zis \"amic\" cu suma de 9 000 $ cash, fara a face vreun act in prealabil, urmand ca acesta sa imi ... (vezi toată discuția)
Bani dati fara acte legale daniela_b daniela_b am imprumutat in luna septembrie o cunostinta cu 1500 ron si 350 E,si ma tot amana cu returnarea sumei,mentionez ca nu am facut nici un act oficial si nici ... (vezi toată discuția)