avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... bani dati fara acte legale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

bani dati fara acte legale

am imprumutat in luna septembrie o cunostinta cu 1500 ron si 350 E,si ma tot amana cu returnarea sumei,mentionez ca nu am facut nici un act oficial si nici martori nu am,doar o simpla hartie scrisa de persoana respectiva numai cu suma imprumutata si data,exista o cale legala ptr.a-mi recupera suma?
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 09:36, 8 Noiembrie 2011
pai ati facut un lucru "ilegal" ( imprumutul de bani poate fi privit ca si camata) si acum vreti o rezolvare legala?
nu cred ca exista o solutie legala daca nu aveti documente oficial recunoscute
singura solutie este tot intelegerea pe cale amiabila
Ultima modificare: Duminică, 6 Noiembrie 2011
cotelino, utilizator
Omul n-a spus ca a imprumutat cu dobanda...Pur si simplu, i-a dat imprumut ca sa-si rezolve niste treburi.
Ati trecut in acea hartie data la care trebuia sa va restituie banii? Daca nu, ii puteti trimite pe adresa o notificare in care precizati data pana la care sa va restituie suma. Daca nici atunci nu vrea, il puteti actiona in instanta, pe baza chitantei, care reprezinta un inceput de dovada scrisa.
nu este camata , atata timp cat nu beneficiati de dobanda . cred ca se poate . trebuie sa va raspunda un avocat .
nici eu nu am spus asta, am zis doar ca poate fi privit ca si ..- de unde stiti ce zice partea adversa?
Dupa expirarea termenului convenit pentru restituirea banilor, daca persoana respectiva refuza restituirea, va puteti adresa instantei de judecata. Chitanta de mana intocmita are valoarea unui inceput de dovada scrisa care poate fi completat cu alte mijloace de proba - interogatoriu, martori, etc

Alte discuții în legătură

Imprumut intre persoane fizice vrani vrani Buna seara ! Am imprumutat unei persoane o suma de bani pt. doua luni , si am facut act scris de mana , cum ca i-am dat suma x semnatura si ca a primit suma x ... (vezi toată discuția)
Actiune in raspundere contractuala, contestatie in anulare diana_2012 diana_2012 Trei \\"prieteni\\" X, Y, Z asociati si angajati intr-o firma XYZ imprumuta in anul 2007 o suma mare de bani de la S si ii depun in contul firmei in prezenta ... (vezi toată discuția)
Recuperare suma de bani imprumutata Maritt Maritt Buna ziua, Puteti va rog sa imi spuneti care sunt pasii ce trebuiesc urmati pentru a recupera o suma de bani? Anul trecut o ruda a imprumutat unui prieten ... (vezi toată discuția)