avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Am imprumutat in data de 4 iulie 2021 ,un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Am imprumutat in data de 4 iulie 2021 ,un asa zis ...

Buna ziua! Am imprumutat in data de 4 iulie 2021 ,un asa zis "amic" cu suma de 9 000 $ cash, fara a face vreun act in prealabil, urmand ca acesta sa imi restituie suma respectiva, in termen de 3 zile. Am discutat telefonic cu dansul, nu am inregistrat, insa mai cerea o amanare, pe care de altfel i-am si acordato (maxim o saptamana). Au trecut deja 12 zile, moment in care am luat iar legatura cu el, imi este chiar vecin de cartier, iar acum neaga faptul ca iam acordat acel imprumut. Am un singur martor la aceasta tranzactie, martorul fiind chiar tatal meu, vazand cele intamplate prin fereastra, eram chiar in fata geamului camerei sale. Problema se pune acum, voi mai recupera acea suma de 9 000 $, si cum ?? Va multumesc anticipat pt orice ajutor !
Buna ziua,

Incercati macar sa ii transmiteți printr-un mesaj faptul că vreți să vă restituie suma de bani împrumutată. Ar fi de preferat sa și răspundă la el.

In situația în care ajungeți în instanță, el se poate opune audierii tatălui dvs in calitate de martor, fiind rudă de gradul I sau poate specula faptul că tatăl dvs a văzut doar înmânarea sumei de bani, fara să poată preciza dacă era împrumut/donație.
Ultima modificare: Vineri, 16 Iulie 2021
Andreea Dana Fodor , Avocat
Șanse foarte mici de a recupera ceva Daca Nu aveti incheiata macaro hartie de mana,dacă nu ați virat banii în contul vecinului etc.Incercati să obțineți un mesaj de recunoaștere din partea acestuia pe wapp,sms e ceva mai mult decât nimic.In viitor consultați un av in orice situatie în care riscati pierderea unor sume de bani.
Ultima modificare: Vineri, 16 Iulie 2021
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Buna ziua! Va multumesc frumos pt promptitudine. Nu am nimic incheiat cu respectivul amic, am mers pe incredere, si am dat banii cash. Am doar o inregistrare in care spune ca imi va da banii inapoi, insa nu mentioneaza clar cand l-am imprumutat si cu ce suma. Spune doar ca sa il astept, ca imi va restitui imprumutul zilele astea (nu o data exacta). A mai inselat inainte cred, deoarece se fereste sa dea detalii. Am vrut sa stiu concret daca as avea vreo sana sa ii recuperez prin intermediul justitiei, in instanta (caci la politie sunt sigur ca nu vor actiona, ar fi cuvantul meu impotriva cuvantului lui). Am mentionat faptul caci a vazut totul tatal meu (care acum nu stiu cat de mult m-ar ajuta in instanta, in sensul daca se va tine cont de declaratia dansului, avand in vedere faptul ca este tata).
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În instanță civilă dovada împrumutului nu se poate face cu martori ci doar cu acte, hartie/chitanta de mana,contract imprumut,dovada bancară a transferului etc.Daca era rudă,amanta se considera ca exista un impediment moral la incheierea unor acte si se putea apela si la martori,în cazul dvs nu merge.Discutati cu un av o consultație va poat lamuri ce variante aveti. O plangere penală pt a îl speria,o notificare etc..
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Iulie 2021
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie cumva , prin e-mail., SMS sau o intilnire in care sa aveti un martor al dvs. sa obtineti o recunoastere a imprumutului.Fiindca chiar in cazul unei plingeri penale e cuvintul lui contra sustinerea celui imprumutat iar marturia tatalui , fiind ruda de gradul I poate sa nu fie luata in considerare ca mijloc de proba.Daca intentia lui era sa va insele , ceea ce e foarte probabil , de aceea a si cerut pe un termen foarte scurt , 3 zile , ( foarte ciudat !) imprumutul , atunci se va feri cu mare grija sa recunoasca ca i-ati dat bani.Solutii miraculoase NU EXISTA.

Alte discuții în legătură

Recuperare bani imprumutati dikutzz007 dikutzz007 buna seara, solicit o indrumare din partea dumneavoastra,am imprumutat pe un amic cu 200 de euro,trebuia sa ii inapoieze dupa 2 luni,in aprilie se fac 2 ... (vezi toată discuția)
Am imprumutat pe cineva cu o suma relativ mare. nu inapoiaza.. ce pot face? nervoz nervoz Intreb si aici.. poate are cineva un raspuns. Am imprumutat un \"amic\" cu o suma relativ mare, aproape 10.000euro, in luna aprilie. Intelegerea a fost ca ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorie de la persoana fizica serban33 serban33 Am si eu o problema, am imprumutat un coleg de serviciu cu o suma de bani si se pare ca nu am fost singurul. Intre timp colegul isi da demisia de la locul de ... (vezi toată discuția)