Buna ziua!
Ma confrunt cu o problema foarte neplacuta, datorita unor rude rau intentionate si va rog sa ma ajutati cu un sfat. Parintii mei, au refacut de la 0 (daramat complet ) casa parintilor tatalui meu (bunicii mei).Tata a fost singurul lor copil si cat a fost in viata, nu s-au facut hartii prin care el sa intre in posesia casei ridicate de el -pe terenul bunicului meu - nu a existat nici un dubiu legat de o posibila instrainare a acestei locuinte, de catre bunicii mei.Cand a decedat tata, acum 9 ani, am ramas eu cu mama (eu sunt singura la parinti)amandoua ne-am ocupat de casa si de bunici, dezinteresat - exact asa cum se intampla cand traia tata.Mama nu mai are parinti, a tinut foarte mult la parintii tatalui mei si a muncit foarte mult pentru aceasta casa- chiar daca titular de drept era bunicul meu. La un moment dat , dupa moartea tatalui, am fost sfatuite sa facem un act de vanzare cuparare cu uzul fruct viajer -prin care casa intra in posesia mea dupa moarte bunicilor - sincera sa fiu este total incoret acest act - bunicii mei nu au pus nici un banut -toata casa - foarte mare si faina, a fost facuta de parintii mei - ei doar au beneficiat de tot confortul oferit, fara nici o discutie -practic li s-a cuvenit. In prezent - eu voi intra in posesia casei dupa moartea bunicului meu ( bunica a decedat acum 2 ani - actul il aveam facut la data decesului) . Necazul mare este ca bunicul , de cand a ramas singur, (de care ne-am ocupat sa nu ii lipseasca nimic niciodata si a avut tot ce si-a dorit de la noi - mamei mele i-a fost foarte mila de ei , mai ales dupa decesul tatalui meu care era singurul lor copil si le-a facut toate poftele) - a inceput sa se imprieteneasca cu fiica uneia dintre surorile lui , cu care nu am fost in relatii apropiate niciodata, dar nici nu ne-am certat, iar acum - in momentul in care ajungem la sfarsit de saptamana la el, nu ne poate suporta - nu ii convine nimic din ce facem, nu il multumeste nimic, orice ii dam, ii aducem - pentru el nu e destul. Inclusiv vecinii si celelate rude sunt uimiti de atitudinea lui schimbata ( are 85 de ani ) si nimeni nu intelege ce are. Am avut o discutie mai dura cu el saptamana trecuta- tot timpul vrea bani - eu platesc toate cheltuielile casei, luna de luna - chiar daca nu stau zi de zi - ii asigur toata mancarea , haine si tot timpul ii lipseste ceva - iar cand l-am intrebat ce pot face in plus ,m-a dat de poarta afara si mi-a spus ca ma scoate din drepturi si ca singura nepoata pe care o recunoaste este aceasta individa (nepoata lui din sora).Sincera sa fiu, sunt socata, am bagat asa multi bani aici, l-am purtat la doctori - e cardiac, l-am ingrijit si rasfatat tot timpul (mai ales ca m-au crescut bunicii de la 6 luni pana la 7 ani)- iar acum pentru ca locuiesc la 70 km si nu pot sta zi de zi sa urmaresc ce face femeia asta in casa mea , ma trezesc ca raman fara munca parintilor mei ???Oricum eu am si hartii si martori( zeci de persoane care cunosc evolutia lucrurilor), dar s-ar putea ca el sa anuleze acutul de vanzare cumparare cu uzul fruct viajer si sa lase casa acestei parvenite, fara stirea mea?Exista acest risc, in situatia data, chiar daca mostenitori directi, din fiu, in afara de mine nu are si are doar nepoti din frati?
Multumesc pentru timpul acordat!
Cel mai recent răspuns:
Lidia2012 , utilizator
23:13, 8 Mai 2013