avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie somaj, dupa concediu cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie somaj, dupa concediu cresterea copilului

buna ,as avea si eu o intrebare referitoare la acordarea indemnizatiei de somaj,si anume:
sunt in concediu de cresterea copilului ,in care am intrat din somaj,am avut somaj 12 luni din care au mai ramas 12 zile pana la CCC.
intrebarea mea este daca nu este baza legala la prelungirea somajului la terminarea concediului de crestere a copilului
multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:19, 7 Mai 2013
Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă prevede:
Art. 45.
(1) Suspendarea plãţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc dupã cum urmeazã:
...
g) pe perioada acordãrii indemnizaţiei pentru incapacitate temporarã de muncã, a indemnizaţiei de maternitate şi a indemnizaţiei pentru creşterea copilului pânã la împlinirea vârstei de 2 ani, respectiv de 3 ani în cazul copilului cu handicap;
...
(3) Repunerea în plată, după suspendarea în condiţiile alin. (1) lit. b), c) şi e)-i), se face de la data depunerii cererii beneficiarului, dar nu mai târziu de 30 de zile calendaristice de la data încetării situaţiei care a condus la suspendare.
......
(5) Perioada de suspendare a indemnizatiei de somaj pe perioada acordarii indemnizatiei pentru incapacitate temporara de munca, prevazuta la alin. (1) lit. g), face parte din perioada de acordare a indemnizatiei de somaj in situatia in care nu este indeplinita obligatia prevazuta la art. 41 alin.(1) lit. e).

In acest sens, la terminarea CCC se va relua plata indemnizatiei de somaj aferente perioadei ramase.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de maternitate din somaj Anna-Nektaria Anna-Nektaria sunt insarcinata in luna a doua si imi expira contractul de munca pe perioada determinata. pot beneficia de concediu de maternitate cat sunt in somaj ca dupa ... (vezi toată discuția)
Intrare in concediu de crestere si ingrijire copil din somaj Goguvoinicu Goguvoinicu Buna ziua! Daca sotul este in somaj si sotia lui naste se poate ca sotul sa beneficieze de concediu de crestere si ingrijire copil? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Somaj anditaru anditaru In prezent sunt in somaj,daca ma angajez undeva pot suspenda somajul pt. o perioada de 3 luni?Intreb acest lucru pt. a fi sigur ca nu pierd ajutorul de somaj ... (vezi toată discuția)