avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 376 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionarea militarilor si acordarea salariilor in ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionarea militarilor si acordarea salariilor in functie de vechime

la iesirea la pensie a cadrelor militare se mai dau ajutoare sub forma de ajutoare conform legii 284/2010 in functie de vechime? va multumesc si astept raspunsul cu mare nerabdare
Cel mai recent răspuns: doru58 , utilizator 18:06, 2 Octombrie 2013
din data de 01.01.2012 nu se mai acorda ajutoare la iesire la pensie , sa acordat la cei care s-au pensionat de invaliditate in anul 2011 conf. L284/2010.
Conform art. 9 din Leg. 283/2011, care prevede, ,,În anul 2012 nu se acordă ajutoarele sau, după caz îndemnizaţiile la ieşirea la pensie, retragere, încetarea raporturilor de serviciu ori la tracerea în rezervă,, şi Art. 9 din O.U.G. nr. 84/2012(Prevederile art. 15, 18, 19 şi 20 ale art. II din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 80/2010, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 283/2011, se aplică în mod corespunzător şi în anul 2013.), poliţiştii pensionaţi după , nu beneficiază de ajutoare.
SE ÎNCALCÃ :
- CARTA DREPTURILOR FUNDAMENTALE(ART. 13,21, ETC)
- PREVEDERILE ART. 1 AL PROTOCOLULUI NR. 12 AL CONVENŢIEI EUROPENE A DREPTURILOR OMULUI, CARE PREVEDE, ,,EXERCITAREA ORICÃRUI DREPT PREVÃZUT DE LEGE, TREBUIE ASIGURATÃ FÃRÃ DISCRIMINARE...,,
- ART. 16 DIN CONSTITUŢIA ROMÂNIEI, CARE PREVEDE, ,,CETÃŢENII SUNT EGALI ÎN FAŢA LEGII ªI A AUTORITÃŢILOR PUBLICE, FÃRÃ PRIVILEGII SAU DISCRIMINÃRI...,,.
- DECLARAŢIA UNIVERSALÃ A DREPTURILOR OMULUI:
ART. 7 ,,TOŢI OAMENII SUNT EGALI ÎN FAŢA LEGII ªI AU DREPTUL FÃFÃ DEOSEBIRELA O PROTECŢIE EGALÃ ÎN FAŢA LEGII. TOŢI OAMENII AU DREPTUL LA O PROTECŢIE EGALÃ ÎMPOTRIVA ORICÃREI DISCRIMINÃRI...,,;
DISCRIMINARE:
Legea nr. 324/2006 defineste discriminarea ca fiind: "orice deosebire, excludere, restrictie sau preferinta, pe baza de rasa, nationalitate, etnie, limba, religie, categorie sociala, convingeri, sex, orientare sexuala, varsta, handicap, boala cronica necontagioasa, infectare HIV, apartenenta la o categorie defavorizata, precum si orice alt criteriu care are ca scop sau efect restrangerea, inlaturarea recunoasterii, folosintei sau exercitarii, in conditii de egalitate, a drepturilor omului si a libertatilor fundamentale sau a drepturilor recunoscute de lege, in domeniul politic, economic, social si cultural sau in orice alte domenii ale vietii publice."
Începând cu data de 18.07.2013, am încetat raportul de serviciu cu D.G.P.M.B., odată cu împlinirea varstei de 55 ani şi 7 luni, respectiv la împlinirea vârstei de pensionare. Cu toate acestea nici până în prezent nu am primit drepturile băneşti pentru echipamant. De asemenea am înţeles că, nu vom primii salariile compensatorii pentru anul 2013(conf.Leg.263/2010), deoarece atât Guvernul BOC(pentru anii 2010, 2011 şi 2012) cât şi Guvernul ,,PONTA,,(pentru anii 2013 şi 2014), au legiferat acest lucru.
ACEST FAPT ESTE O DISCRIMINARE, EXISTÂND DOUÃ CATEGORII DE PENSIONARI, UNII CARE AU BENEFICIAT,ALŢII CARE NU AU BENEFICIAT, DE ACEST DREPT PREVÃZUT DE LEGE. DACÃ ,,BOC,, SAU ,,PONTA,, ÎN LOC SÃ ,,SCRIE,, ,,ART. X NU SE APLICÃ ÎN ANUL XXXX,,, AR FI SCRIS ALTCEVA DIN CARE SÃ REIASÃ CÃ, ATUNCI CÂND VOR FI BANI(S-AU ÎN ETAPE), VOM PRIMI DREPTURILE, AR FI FOST O.K., DAR AªA……VÃ ROG RESPECTUOS, UN PUNCT DE VEDERE ….ªI CE SE POATE FACE?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarii compensatorii pensionari m.a.i., la termen doru58 doru58 Începând cu data de 18.07.2013, am încetat raportul de serviciu cu D.G.P.M.B., odată cu împlinirea varstei de 55 ani şi 7 luni, respectiv la împlinirea ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii pentru politistii iesiti la pensie in anul 2013 doru58 doru58 Va rog sa-mi comunicati si mie, toate legile si articolele care reglementeaza intrarea sau nu, in posesie a acestor salarii compensatorii. (vezi toată discuția)
Pensie, drepturile din legea salarizarii viorelus viorelus Daca ies la pensie in 2013 nu primesc ajutoarele prevazute in legea salarizarii,dar in viitor ;daca se vor acorda in baza unor noi reglementari, mai pot ... (vezi toată discuția)