avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1381 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Lipsa interes obținere servitute. Terminare ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Lipsa interes obținere servitute. Terminare proces?

Bunaziua.

Acum cativa ani vecinul ma dat in judecata deoarece el si-a pierdut drumul de acces.
Dupa ani buni s-a decis sa ceara drum in alta parte.
Intrebarea mea este:daca nu mai cere sa treaca pe pamantul meu atunci implicarea mea in proces este terminata sau trebuie sa astept sfarsitul acestuia?
Intreb deoarece doresc sa vand terenul si daca sunt implicat nu pot.
Cel mai recent răspuns: boldizsar , utilizator 15:00, 12 Mai 2013
Stimat forumist,

Eu nu recomand pasivitatea în cazul arătat. Probați cele afirmate în acest topic și solicitați instanței respingerea servituții.

Cu stimă.
Bunaziua.

Multumesc pentru raspuns.
Domnul X care a cerut servitute pe terenul meu cere in alta parte drum de acces,dar mi se spune ca eu(ne mai fiind implicat in proces)nu pot sa cer instantei retragerea dosarului meu,deci nu pot sa imi vand terenul.Mi se pare absurd din moment ce nu mai sunt inculpat.
Intrebarea mea este daca chiar nu pot ?
Ps:nu eu am dat in judecata ci am fost dat.
Nu puteţi să solicitaţi instanţei "retragerea dosarului". Numai reclamantul poate să renunţe la acţiune. Dvs., reclamatul, nu puteţi dispune de cererea de chemare în judecată pentru simplul motiv că dreptul afirmat în cerere aparţine altei persoane. Or, noi nu putem dispune decât de drepturile noastre.
Care este situatia in dosarul in care dvs sunteti parat? Este suspendat sau inca se judeca?
Bunaziua

Se judeca, dar el cere sa primeasca drum in alta parte ,deci ce treaba mai am eu cu acest proces?

Alte discuții în legătură

Servitute trecere, obligaþie de a face pauldrv pauldrv Bună ziua, Vă prezint o situaţie în care am intrat, fără nici o vină sau vreo idee de rezolvare: Din anul 2005, deţin un teren într-o localitate ... (vezi toată discuția)
Pot renunta la judecata prin retragea dosarului eu fiind reclamant intr-un proces de fond,servitute?ce atrage dupa sine aceasta actiune? budalanicu budalanicu cum retrag dosarul din instanta dintr-un proces civil avand ca obiect servitute, eu fiind reclamant? ce costuri implica? pot sa inchid actiunea aceasta si sa ... (vezi toată discuția)
Cai de atac pt. servitute de trecere.. giulionik86 giulionik86 buna ma numesc iulian ma gasesc intr-o mare dificultate de aceea am nevoie de ajutorul si sfaturile voastre deci:bunicul meu a decis sa ami vanda casa si ... (vezi toată discuția)