Societatea X, persoana juridica romana, are de incasat contravaloarea unor marfuri vandute catre societatea Y, o persoana juridica nerezidenta. Y are de incasat sume din operatiuni comerciale de la societatea Z, persoana juridica romana. Se doreste simplificarea fluxul monetar astfel incat in loc sa se achite o suma de bani de societatea Z care sa achite la Y, Y sa achite la X, transferul sa se realizeze direct de la Z la X.
Aceasta operatiune cred ca se incadreaza undeva la compensare sau la cesiune de creante la valoar nominala.
Din cate am vazut, regulamentul 31/2011 al BNR nu trateaza astfel de operatiuni, de aceea m-ar ajuta sa stiu ce raportari trebuie facute si ce restrictii ar fi. Ce as vrea eu sa mentionez este faptul ca daca legislatia, si in mod deosebit normele BNR, nu trateaza astfel de situatii, nu cred ca e cazul sa spunem ca ele nu sunt permise.
Plata in trei
bogdan22003
Bunadimineata, am si eu o intrebare, sunt administratorul unei firme, Z, am de incasat niste bani de la o firma Y, care are de incasat la randul ei de la firma ... (vezi toată discuția)