In luna aprilie am fost disponibilizata.Am primit decizia de concediere cu data de 29.04.2013 in care se mentioneaza urmatoarele:
- incepand cu aceasta data contractul de munca inceteaza ca urmare a desfiintarii postului;
- s-a acordat un preaviz platit de 20 de zile lucratoare - nu stiu ce sa inteleg de aici ca eu am fost in preaviz anterior acestei date? eu nu am stiut de disponibilizare decat in ziua cand decizia era deja facuta. - preavizul nu trebuia acordat ulterior informarii de concediere?
- salariata va primi o compensatie egala cu un salariu de baza in afara drepturilor cuvenite la zi;
Cand trebuie primite aceste compensatii?
Ce documente in afara de decizie trebuia sa mai primesc?
Se pare ca angajatorul v-a dat direct decizia de concediere ... in practica, instiintarea de preaviz se comunica inainte de a incepe preavizul ...
Salariul compensator se va primi odata cu plata drepturilor salariale aferente lunii aprilie 2013 ...
In afara de decizia de concediere , mai trebuie sa primiti :
- adeverinta de vechime
- adeverinta pentru somaj
Actele pentru somaj trebuia sa le depuneti in termen de 10 zile de la data incetarii c.i.m., astfel incat plata somajului sa se faca cu aceasta data .. depasirea acestui termen duce la faptul ca indemnizatia de somaj o veti primi de la data depunerii actelor la somaj.