Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pasi de urmat pentru somaj

Buna ziua,

In luna aprilie am fost disponibilizata.Am primit decizia de concediere cu data de 29.04.2013 in care se mentioneaza urmatoarele:
- incepand cu aceasta data contractul de munca inceteaza ca urmare a desfiintarii postului;
- s-a acordat un preaviz platit de 20 de zile lucratoare - nu stiu ce sa inteleg de aici ca eu am fost in preaviz anterior acestei date? eu nu am stiut de disponibilizare decat in ziua cand decizia era deja facuta. - preavizul nu trebuia acordat ulterior informarii de concediere?
- salariata va primi o compensatie egala cu un salariu de baza in afara drepturilor cuvenite la zi;

Cand trebuie primite aceste compensatii?
Ce documente in afara de decizie trebuia sa mai primesc?

Muntumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:07, 13 Mai 2013
Se pare ca angajatorul v-a dat direct decizia de concediere ... in practica, instiintarea de preaviz se comunica inainte de a incepe preavizul ...

Salariul compensator se va primi odata cu plata drepturilor salariale aferente lunii aprilie 2013 ...

In afara de decizia de concediere , mai trebuie sa primiti :
- adeverinta de vechime
- adeverinta pentru somaj

Actele pentru somaj trebuia sa le depuneti in termen de 10 zile de la data incetarii c.i.m., astfel incat plata somajului sa se faca cu aceasta data .. depasirea acestui termen duce la faptul ca indemnizatia de somaj o veti primi de la data depunerii actelor la somaj.
Multumesc mult pentru raspuns!

Sa inteleg ca eu am fost in preaviz fara sa stiu de acest lucru inainte de data de 29.04 si nu se poate face nimic in acest sens?
........
Nu se mai poate face nimic ... poate doar sa contestati in instanta decizia de concediere .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

primirea deciziei de concediere orber orber In data de 30 septembrie, dupa efectuarea celor 20 de zile de preaviz, urmeaza sa incetez activitatea la firma, deoarece postul meu a fost desfiintat.Am ... (vezi toată discuția)
Desfintare post - cum negociez? v_florina v_florina Buna ziua, Firma la care lucrez mi-a inmanat ieri o notificare pentru desfintarea postului de functionar. Am semnat pt luare la cunostinta. Contextul ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii crysstyna crysstyna Buna ziua! In urma restructurarilor la o societate comerciala s-a acordat salar compensator echivalent cu suma salariilor pe un an. Aceste salarii sunt ... (vezi toată discuția)