avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... IMM si fondurile nerambursabile
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

IMM si fondurile nerambursabile

imm-uri...ce sunt cu ele? srl-ul,pfa-ul,af-ul se pot numi si microinteprinderi?
-sunt un tanar student care vreau sa dezvolt o afacere de durata, cui trebuie sa ne adresam pt a beneficia sigur de aceste fonduri nerambursabile?
- trebuie sa-mi deschid neaparat firma inainte?, merge cumva si pe PFA ?
- va multumesc!

Cel mai recent răspuns: Daniela Bolog , Consultant credite si finantari 08:24, 14 Mai 2013
Din legea 346/2004 citim:


Art. 2

În sensul prezentei legi, prin întreprindere se înţelege orice formă de organizare a unei activităţi economice, autonomă patrimonial şi autorizată potrivit legilor în vigoare să facă acte şi fapte de comerţ, în scopul obţinerii de profit, în condiţii de concurenţă, respectiv: societăţi comerciale, societăţi cooperative, persoane fizice care desfăşoară activităţi economice în mod independent şi asociaţii familiale autorizate potrivit dispoziţiilor legale în vigoare.
Art. 3

(1) Întreprinderile mici şi mijlocii sunt definite ca fiind acele întreprinderi care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:

a) au un număr mediu anual de salariaţi mai mic de 250;

b) realizează o cifră de afaceri anuală echivalentă cu până la 8 milioane de euro sau au un rezultat anual al bilanţului contabil care nu depăşeşte echivalentul în lei a 5 milioane euro;

c) respectă criteriul de independenţă, astfel cum este acesta definit în alin. (2).


Art. 4

(1) Întreprinderile mici şi mijlocii se clasifică, în funcţie de numărul mediu anual de salariaţi, în următoarele categorii:

a) până la 9 salariaţi - microîntreprinderi;

b) între 10 şi 40 de salariaţi - întreprinderi mici;

c) între 50 şi 249 de salariaţi - întreprinderi mijlocii.

(2) Termenii microîntreprindere, întreprindere mică şi întreprindere mijlocie, precum şi termenul derivat întreprinderi mici şi mijlocii vor fi utilizaţi în toate reglementările, statisticile şi alte documente oficiale emise de către autorităţi sau instituţii publice.


Pentru programele nationale puteti citi detalii pe acest site:
[ link extern ] /

Sunt foarte curios si pun pariu ca sunt si alti ca mine care ar dori sa afle mai multe detalii cum sa acceseze aceste fonduri in termeni mai populari.Cu cuvinte pe intelesul tuturor fara copy/paste de prin alte documentati ,am citit o gramada de pagini, am incercat sa fiu foarte atent dar nu am inteles mai nimic.
As dori sa imi raspundeti la urmatoarele intrebari daca binevoiti,
1. ca persoana fizica pot sa imi reprezint proiectul sau am nevoie consultanta juridica?
2.persoanele cu cazier pot accesa fondurile?
3.trebuie sa avem deschisa o societate sau putem sa o deschidem dupa ce ne este acceptat proiectul?
4.aveti idee care sunt domeniile de activitate la care poti obţine fonduri nerambursabile?
In acest domeniu , al afacerilor, exista o terminologie specifica pe care dvs trebuie sa v-o insusiti asa cum este ea in legislatie si proceduri. Copy/paste am dat pentru a nu bate la tastatura in aceiasi termeni, ceea ce este scris deja.
S-o luam cu inceputul:
In postarea anterioara la art. 2 este explicat ceea ce inseamna intreprindere.
1. Pentru a prezenta proiectul nu aveti nevoie de consultanta juridica aveti nevoie de un plan de afaceri pe care il gasiti pe site-ul pe care l-am indicat mai sus. Aceste planuri de afaceri se incarca on-line pe site, nu trebuie sa mergeti ca sa-l sustineti.
2. Daca cititi cu atentie ghidul solicitantului , la capitolul 3 , nu este specificata ca si conditie de infiintare a SRL-D lipsa cazierului. Cazierul fiscal se solicita la depunerea actelor pentru infiintarea SRL-D. Cazierul judiciar nu este solicitat, asta nu inseamna ca nu se verifica. Raspunsul competent il obtineti la ONRC.
3. Daca nu aveti infiintata societatea nu puteti depune proiectul. In numele cui depuneti dvs proiectul? Cititi cu atentie in ghidul solicitantului si veti vedea ca se finanteaza societati, nu persoane fizice. Doar in PNDR , agricultura, este permisa infiintarea dupa depunerea documentatiei proiectului. NU ati specificat unde doriti sa deschideti firma in mediu rural sau urban?
4. Eu am idee care sunt domeniile de activitate se pot solicita fonduri nerambursabile, dar pe dvs doresc sa va indrum a le citi pe site
[ link extern ] /

Fondurile nerambursabile sunt de foarte multe feluri: guvernamentale prin AIPPIMM, europene prin programele operationale [ link extern ] .
PFA nu este finantat prin fonduri guvernamentale decat intr-un caz-mestesuguri.

Va recomand sa urmati un curs de competente antreprenoriale in zona dvs , la firme private, la universitati, exista si proiecte pentru tineri care se deruleaza le gasiti pe internet, pentru a invata sa debutati in afaceri, sa dezvoltati afacerea si multe altele necesare pentru acest domeniu.
Pentru neclaritati reveniti cu intrebari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intreprinderi legate, intreprinderi partenere calutzi calutzi Va rog sa imi raspundeti si mie la urmatoarele intrebari, interpretand Ordonanta nr. 27 din 26/01/2006 pentru modificarea si completarea Legii nr. 346/2004 ... (vezi toată discuția)
Imm sau nu? iuli-ana iuli-ana societatea a avut la sfarsitul anului un numar mediu de 330 salariati, cifra de afaceri de 7 miliarde lei si active de 1 miliard lei , unde se incadreaza la ... (vezi toată discuția)
Imm danciobica danciobica Ma lupt cu hatisul ghidurilor pt. fonduri structurale... Lamuriti-ma va rog ce conditii trebuie indeplinite de un IMM in acceptiunea Legii 346/2004 modificata ... (vezi toată discuția)