avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Intreprinderi legate, intreprinderi partenere
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Intreprinderi legate, intreprinderi partenere

Va rog sa imi raspundeti si mie la urmatoarele intrebari, interpretand Ordonanta nr. 27 din 26/01/2006 pentru modificarea si completarea Legii nr. 346/2004 privind stimularea înfiintarii si dezvoltarii întreprinderilor mici si mijlocii:
1. Pot fi considerate intreprinderi legate 2 societati care au ca asociate aceleasi persoane si care au acelasi obiect principal de activitate?
2. 2 persoane sunt asociate intr-o societate cu 50 %, unul dintre ei fiind administrator cu puteri depline iar celalalt fiind asociat majoritar intr-o alta societate care are printre activitatile sale unele care se regasesc in obiectul de activitate al celei dintai.Sunt considerate cele 2 societati intreprinderi partenere?
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: anasm , utilizator 12:58, 20 Martie 2008
In ambele cazuri sunt intreprinderi legate - vezi art. 4 indice 4 alin. (4) din lege.
Pt. a fi considerate intreprinderi partenere, ar trebui ca una din societati sa fie asociat la cealalta societate si sa detina, singura sau impreuna cu alte intreprinderi legate, cel putin 25% din capitalul social al societatii la care este asociat.
:)In primul caz sunt de acord ca sunt legate, este raspunsul pe care il impartasesc si eu, dar in cel de-al doilea limita de 50 % este cea maxima pentru intreprinderile partenere. Ma interesa insa situatia in care sunt actionare persoane fizice care detin alta societate si detin in societatea in speta intre 25 si 50 %, intrucat legea nu face referire, precum la art. 4 indice 4 alin. (4), la persoane fizice sau grupuri de persoane fizice. Multumesc frumos.
Pt. intreprinderi partenere trebuie sa te uiti la art. 4 indice 3 - se precizeaza expres ca o intreprindere trebuie sa fie asociat la cealalta, nu o pers. fizica la ambele, pt. ca atunci sunt legate.
Nu sunt de acord intrucat nu se regaseste in niciunul dintre raporturile definite la art 4, in special situatia de la lit a).In concluzie cred ca sunt tot partenere...:)
Sigur nu sunt partenere, pt. ca nu se incadreaza in prevederile art. 4 indice 3.
Cazul se incadreaza la art. 4 indice 4: alin. (1) lit. d) coroborat cu alin. (4).

Alte discuții în legătură

Clasificarea imm-urilor teodor82 teodor82 Buna ziua. Va rog sa ma indrumati catre cadrul legislativ care reglementeaza clasificarea IMM-urilor. Va rog sa imi confirmati faptul ca o intreprindere cu ... (vezi toată discuția)
Declaratie imm laviniadumitru laviniadumitru Buna ziua, Trebuie sa completez o declaratie IMM si doresc sa stiu daca ne mai incadram la IMM daca in anul 2011 nr. mediu de angajati a fost de 9 si o C.A. ... (vezi toată discuția)
Legat de incadrarea in imm zako zako Buna! Daca 2 ani consecutivi am fost intreprindere mijlocie, iar al trei-lea an am 44 de angajati, rezulta ca sunt intreprindere mica??? Va multumesc! (vezi toată discuția)