avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Principiul contra non valentem agere non currit ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Principiul contra non valentem agere non currit praescriptio si plangerea prealabila

As dori sa stiu daca principiul contra non valentem agere non currit praescriptio (prescriptia nu curge impotriva celui ce nu a putut actiona) s-ar aplica in cazul unei infractiuni pentru care plangerea prealabila n-a fost depusa in termen si e necesara ca si conditie de pedepsibilitate si procedibilitate si daca da, pe baza carui text legal

Alte discuții în legătură

Acceptare succesiune catunu catunu i se poate opune neacceptarea succesiunii mostenitorului care nu a cunoscut despre decesul autorulu fiind si minor la acea data ?i (vezi toată discuția)
Accident cu victima - cheltuieli de spitalizare mirceadanutz mirceadanutz salut! acum 2 ani jumate mergeam cu masina pe un drum agricol. intr-o curba fara vizibilitate mi-a aparut brusc un scuterist. mergea pe partea stanga, adica pe ... (vezi toată discuția)
Inselaciune cris_15 cris_15 Buna ziua, as dori sa stiu in cat timp se poate depune plangerea de inselaciune CP 215 ali 5, de la data comiterii infractiunii? (vezi toată discuția)