avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj bunuri comune
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj bunuri comune

Buna ziua, speta este: 10 ani de casatorie, venituri licite doar din partea mea, un copil care este cu mine, de partajat doar bunuri mobile. Pot cere sulta pe contributia mea la cheltuielile familiei si bineinteles pe bunurile care au fost achizitionate in timpul casatoriei? Eu locuiesc in Bucuresti, fostul sot in Arad. Am plecat din casa doar cu copilul si hainele noastre. Ce sanse am sa recuperez ceva? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:52, 14 Mai 2013
Trebuie sa faceti o inventariere a bunurilor mobile comune cu executor judecatoresc. Daca ati facut deja divortul, deschideti actiune de partaj prin care cereti jumatate din bunurile comune sau contravaloarea lor.
Daca vreti o varianta mai usoara si mai eficienta si in ce priveste relatia cu fostul sot, chemati-l la un mediator, care va va ajuta sa ajungeti la un acord .
Nu veti putea obtine sulta din cheltuielile casatoriei, ci doar din valoarea bunurilor mobile dobandite in timpul casatoriei.

Veti putea partaja si in natura aceste bunuri, in sensul de a lua in mod fizic o parte dintre acestea.

Ma gandesc la costurile unui astfel de partaj in instanta (taxa de timbru de 3% din valoarea bunurilor de impartit, onorariu avocat, expertiza asupra acestor bunuri) si v-as recomanda o intelegere amiabila intre parti.
Nu puteti negocia deloc? Pentru ca nu prea sunt sanse sa primiti sulta decat daca el e de acord, altfel mobilele se impart in natura cel mai des.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partajare bunuri dobindite in timpul casatoriei 2016 2016 Buna ziua. Doresc sa aflu cum se partajeaza bunurile dobandite in timpul unei casatoriei. Momentan doar actiunea de divort din culpa comuna este inaintata ... (vezi toată discuția)
Actiune de partaj a_adrianos a_adrianos Am divortzat acum trei luni de sotzie pe cale amiabila, iar acum s-au ivit divergentze cu privire la datoriile la banci pe care le avem, felul in care sa le ... (vezi toată discuția)
Partaj novam999 novam999 Sunt divortata de 3 ani, cu 2 copii minori(de9, respectiv 11 ani) in intretinere si nu am facut partajul pina la aceatsa data.Casatoria a durat 10 ani si in ... (vezi toată discuția)