avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Actiune de partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Actiune de partaj

Am divortzat acum trei luni de sotzie pe cale amiabila, iar acum s-au ivit divergentze cu privire la datoriile la banci pe care le avem, felul in care sa le achitam si faptul ca nu mai este dispusa sa vindem apartamentul pe care il detzinem. Mentzionez ca nu avem copii minori, dar avem doi copii, un baiat de 25 de ani si o fata de 23, care la randul ei este separata de sotz, are doi copii minori si locuiesc totzi patru in apartamentul nostru. Sotzia nu locuieste cu noi. Care ste modalitatea de a rezolva acasta problema?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 12:16, 20 Aprilie 2012
aveti sa ii dati banii ce ar reprezenta partea stabilita prin lege din apartament?nu cred ..singura solutie este vinderea lui si ii dati partea ei apoi luati altceva ...
Daca nu ajungeti la intelegere, singura solutie ramne instanta.
Daca nu platiti creditele, se ajunge la executare silita si vi se vinde casa la licitatie, veti obtine un pret mult mai mic fata de valoarea de piata.
Puteti apela la un mediator, poate acesta o convinge pe sotie sa accepte o varianta de parta, ca e si in interesul ei
1. Faptul ca fiica dv si copiii acesteia locuiesc in apartamentul dv. nu are nico influienta asupra partajului bunuriolor pe care dv le-ati achizitionat in timpul casatoriei.

2. Din punctul meu de vedere, impartirea bunurilor de comun acord reprezinta cea mai avantajoasa solutie.
Faceti un calcul sa vedeti cat va ajunge partajul bunurilor in instanta. Asta inseamna taxa de timbru -3% din valoarea bunurilor de impartit, onorariu avocat, evaluator, taxa suplimentara daca solicitati cota majorata, etc., plus stres si timp pierdut pe la instante.

3. Mergeti si prezentati-i fostei sotii aceste calcule. Explicati-i faptul ca puteti cere partajul in instanta cu atribuirea locuintei catre ea si obligarea ei la plata unei sulte catre dv, precum si impartirea bunurilor mobile constand in creditele ramase neachitate si lucrurile din casa. Daca nu este de acord cu impartirea bunurilor pe cale amiabila, pe langa sulta va prelua si o parte din datoriile la banci si va avea de platit si cheltuieli de judecata reprezentand sumele de la punctul 2. Iar in final, daca nu va avea de unde acoperi aceste sume, se va ajunge la executarea silita prin scoaterea la vanzare a apartamentului, iar la sumele de recuperat se vor adauga si cheltuieli de execuatare.
Buna ziua. Va trebui sa faceti partajarea bunurilor commune, fie pe Cale amiabila fie in instanta .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj dupa divort SimonaBu88 SimonaBu88 Buna ziua. Eu si sotul am divortat amiabil acum 6 luni la notar, a ramas sa ne intelegem asupra apartamentului pe care il detinem (3 sfert din el fiind platit ... (vezi toată discuția)
Partaj ginaelena ginaelena sunt divortata, am un minor incredintat spre crestere , partajul nu l-am facut cu fostul sot. avem bunuri cumparate in timpul casatoriei.o sa se imparta in mod ... (vezi toată discuția)
Acte doveditoare guest2 guest2 Buna seara In cazul unui partaj, daca nu exista acte doveditoare a proprietatii bunurilor cumparate in timpul casatoriei , acestea mai pot fi bagate la ... (vezi toată discuția)