avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent de insertie

Buna ziua,
As avea si eu o nelamurire....sunt in concediu de ingrijire a copilului,iar in iulie copilul implineste varsta de un an.Eu am optat pt concediu de 2 ani,dar m-as intoarce la serviciu dupa un an.As vrea sa stiu daca primesc stimulentul daca ma intorc la un an.Eu sunt educatoare,si copillul implineste un an in iulie,perioada in care suntem in vacanta,nu ma intorc la munca decat in septembrie,cine ma plateste lunile astea pana incepe scoala,si din ce luna primesc stimulentul?va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:30, 20 Mai 2013
1. Daca ati optat pentru CCC pana la 2 ani daca vreti sa beneficiati de stimulentul de insertie trebuie sa reluati activitatea dupa ce implineste copilul 2 ani.

2. Adica puteti sa reluati activitatea in septembrie cand incepe scoala (pana atunci veti primi indemnizatia lunara pentru CCC).
poate ca nu am inteles....deci eu vreau sa merg anu asta la scoala din toamna,intrebarea este daca primesc aia 500 de lei?
1. Asta v-am spus si eu in raspunsul anterior.

2. Veti primi indemnizatie pentru CCC pana la 1 septembrie iar de la 1 septembrie veti solicita stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana va implini copilul 2 ani.

3. Stimulentul de insertie se primeste numai daca aveti venit din salariu.
Va multumesc frumos pt lamurire.O zi placuta in continuare
Ar trebui sa consultati si o a treia persoana.
Din ceea ce stiu eu, si am consultat legea, trebuie sa va intoarceti la munca dupa ce copilul implineste 1 an. Veti primi stimulentul de insertie pe perioada ramasa pana la implinirea copilului a varstei de 2 ani.

Alte discuții în legătură

Concediu de crestere al copilului si stimulentul de insertie in munca Zara_Sabrina Zara_Sabrina Buna ziua. Sunt insarcinata in 32 saptamani, cu data probabila a nasterii pe 21 martie. Voi intra in prenatal din 9 februarie si voi opta pentru concediu de ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea la munca dupa primul an de concediu de crestere copil Violet99 Violet99 Am intrat in concediu de crestere copil in februarie 2013 si doresc sa ma intorc la munca in mai 2014. Intrebarea mea este daca ma intorc pe 15 mai la munca, ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie anamariagatea anamariagatea Va rog sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu urmatorul aspect: am nascut in februarie 2012 si am beneficiat de concediu de maternitate pana in mai ... (vezi toată discuția)