avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... mama singura
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

mama singura

buna seara, as avea si eu cateva nelamuriri la care imi doresc sa gasesc raspuns.. am o sora care este mama unui baietel de 11 luni. ea este despartita de tata din dorinta ei, iar tatal insista sa se impace, spune el, pentru binele copilului. parintii locuiesc in localitati diferite (brasov respectiv roman) iar el in fiecare weekend se deplaseaza la brasov. intrebarile mele sunt: daca sora mea nu mai doreste sa-l cazeze in apartamentul ei, exista vreo lege care sa o oblige s-o faca? si care sunt drepturile lui de tata in asemenea situatie?
Nu exista nicio lege care sa oblige mama.
Trebuie sa precizati mai multe amanunte.
Apartamentul e dobandit in timpul casatoriei (comun) sau inaintea casatoriei de catre sora dvs (propriu)?
Daca e comun , evacuarea poate interveni pt motive bine precizate(evacuarea sotului turbulent , violent, care afecteaza viata armonioas a cuplului).
Daca imobilul este bun propriu, atunci sora dvs poate dispune de el dupa bunul sau plac : fie il tolereaza pe sot , fie ii pune in vedere sa paraseasca locuinta.
Tatal, la fel ca si mama , are drepturi egale in ceea ce priveste educarea minorului , se poate implica in aceasta in proportii similare.
Separatia in fapt nu e reglementata legal .Daca se va hotari sa divorteze , atunci mama isi poate exprima acordul de vointa cu privire la pensia de intretinere .
Tatal poate avea drept de vizita.


Atentie la motivele de divort culpa exclusiva a sotului conduce la faptul ca acele cheltuieli de judecata raman in sarcina lui .

succes va doresc.
imi cer scuze, abia acum am vazut raspunsurile. parintii copilului nu sunt si nu au fost casatoriti. iar apartamentul este inchiriat de catre dansa, nu apartine niciunuia dintre ei. in schimb el recurge la un gen de santaj sentimental, invocand motive ca ei nu i-ar pasa de copil, fiindca ii refuza dreptul de a avea o familie normala( mama+tata), de aceea a acceptat pana acum situatia. multumesc
In acest caz, sora dumneavoastyra nu are nici o obligatie sa-l primeasca in casa pe acel barbat. Si daca nu mai doreste convietuirea cu tatal copilului sa-si schimbe comportamentul si sa nu cedeze santajului sentimental.
copilul a fost recunoscut de catre tata?










Alte discuții în legătură

Divort / nebun Cobacel Cobacel Buna ziua ! Daca ar fi sa divorteze mama mea de tatal meu , se poate restrictiona / evacua cumva din locuinta ? Eu am 19 ani , sora mea are 17 . 1. Omul ... (vezi toată discuția)
Recunoastere copil de catre tata axiclau axiclau buna ziua,as dori sa intreb si eu ceva si va multumesc tare mult daca ma ajutati. in ziua de azi nimic nu mai e credibil de acee a am si eu o dilema. am sora ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere cu semne de întrebare (inscrisuri suspecte) carina84 carina84 Mă numesc Popa Carina, fiica numitului Popa Eugen și Popa Maria. Părinții sunt divorțați iar recent tata a decedat (mama a păstrat numele după ... (vezi toată discuția)