avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asiguratorul refuza plata
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asiguratorul refuza plata

Buna ziua,
Am o problema cu un asigurator auto (in speta Allianz Tiriac) care refuza despagubirea.

Istoric:
1. 31 Dec 2012 s-a produs un accident usor. S-a mers la politie s-a facut constatatre si poze, vinovatul a recunoscut , totul fara probleme
2. Sun la Allianz si ii intreb in cat timp pot sa vin pentru deschiderea dosarului...mi-au zis ca pot sa vin si peste jumatate de an
3. In martie ma prezint pentru deschiderea dosarului
4. Dupa 10 zile primesc notificare ca Allianz cere expertiza tehnica
5. Ma prezint in ziua si data programata, inspectorul face 2-3 poze
6. Pe 21.05.2013 primesc raspuns ca Allianz refuza plata intrucat in urma expertizei au dedus ca accidentul nu s-a produs in conditiile declarate la organul de politie.

Mentionez ca persoana vinoavata nu a fost contacatat de Allianz, nu a contestat nimic si in plus in masina cu mine mai erau sotia mea si inca 2 persoane (sot si sotie).
Ce pot face in aceasta situatie?
Multumesc
Ultima modificare: Joi, 23 Mai 2013
sevenx, utilizator
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 10:06, 26 Mai 2013
Reclamatie la comisia de suraveghere a asigurarilor (se poate face si on line la adresa www.csa-isc.ro) si/sau va adresati instantei competente. In paralel puteti incerca si o procedura amiabila (medierea).
Mie mi se pare un abuz incredibil acesta in care vinovatul recunoaste , agentul constatator constata si apoi vine asiguratorul care afirma ca de fapt toata lumea minte...deducand de fapt ca as fi dorit sa fac o frauda (in complice cu celalalt conducator auto) adica....pentru o dauna relativ mica (bara, radiator, capota, far)......o persoana ar acepta sa dea declaratii false in fata agentului constatator, ar accepta sa plateasca amenda, ar accepta sa ia puncte penalizare, ar accepta sa primeasca un malus pe RCA ca sa-mi repar eu masina, eu avand in acest timp asigurare CASCO....absurd.
Posibil daca mergeati imediat sa deschideti dosarul de dauna, sa fi primit un raspuns favorabil din partea asiguratorului, amanarea acestui fapt a dus la suspiciuni din partea acestuia. Variantele de rezolvare ar fi prin conciliere amiabila sau in instanta.
Ca exista suspiciuni nicio problema. Fiecare asigurator are dreptul sa le aiba, insa a da un verdict fals in baza unor suspiciuni este anormal.
Va ramine varianta instantei, decat sa va plangeti de deciziile asiguratorului, mai bine va concentrati pe ce ati avea de facut, potrivit disp. legii, pentru a recupera prejudicial suferit.
1. Medierea;
2. Depunerea cererii de chemare in judecata, unde veti cere cv reparatiei, penalizari de intarziere ( calculate de la data refuzului ), dobanzi, cheltuieli de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum imi despagubesc daunele prin polita rca? asigurat? asigurat? Sunt interesata sa aflu daca polita RCA despagubeste pagubele datorate unui accident minor de la al carui loc faptasul a plecat fara sa se faca schimb de ... (vezi toată discuția)
Imposibilitate repare auto accidentata-lipsa acte vinovat la dosar daune nicoleta-luiza nicoleta-luiza Buna seara As dori un ajutor din partea voastra referitor la o problema: acum o saptamana am fost implicata intr-un accident auto. Am fost lovita de un sofer ... (vezi toată discuția)
Actionare in instanta a vinovatului care a produs pagube materiale intr-un accident rutier gabrielion gabrielion Cu rugamintea de rigoare,vreau sa aflu daca pot da in judecata in nume propriu pentru producerea de pagube materiale pe cel care a produs un accident rutier in ... (vezi toată discuția)