avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Imposibilitate repare auto accidentata-lipsa acte ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Imposibilitate repare auto accidentata-lipsa acte vinovat la dosar daune

Buna seara
As dori un ajutor din partea voastra referitor la o problema: acum o saptamana am fost implicata intr-un accident auto. Am fost lovita de un sofer ce nu mi-a acordat prioritate iar autoturismul a fost avariat destul de bineAm cazut de comun acord sa mergem pe constatare amiabila. Eu am facut copie de pe polita lui RCA, iar a doua zi am acompletat si semnat amandoi constatarea amiabila. Am programat sapt. aceasta masina mea la centrul de daune la asiguratorul lui pentru a-mi repara masina. In ziua cand trebuia sa mergem la centrul de daune, el nu a venit, motivand ca are masina la varul lui ce este plecat din localitate. Eu am deschis dosarul de daune pt. masina mea, urmand ca el sa vina in alta zi sa faca poze la masina lui si sa semneze actele. De luni, cand trebuia sa vina la centrul de daune si pana azi m-a tot amanat ca vine sa facem copii de pe actele lui sau ca merge el cu masina la poze - asta in cazul in care raspunde la telefon cand are el chef. Am renuntat sa-mi repar masina mea pe polita lui RCA si am transferat dosarul de daune la asiguratorul meu CASCO. Aici surpriza: am nevoie de copii de pe actele lui pentru a-mi repara masina. Desi l-am anuntat ca imi repar masina pe polita mea CASCO, nu a catadicsit sa-mi dea actele de care am nevoie pentru reparatie.
Va rog sa-mi spune-ti ce pot face ca sa intru in posesia acetelor sale. Casco repara, dar nu da accept de plata pt. ca nu are actele lui in copie. Eu sunt pagubita dar in imposibilitatea de a rezolva problema (reparat, inlocuit usa...):(
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 23:02, 12 Februarie 2017
Ce acte v-au solicitat de la CASCO?
Pentru deschiderea dosarului de daune este suficienta formularul de constatare amiabila si polita RCA a celi vinovat unde se regasesc toate datele de identificare, nume prenume adresa. Oricum asiguratorul CASCO se va indrepta impotriva asiguratorului celui vinovat.

Ce mai vor? Solicitati sa va arate undevscrie ca trerbuie sa sdiluceti dvs actele celuilalt conducator auto.
Cei de la CASCO ca si cei de la RCA imi cer copii de pe talon, permis, buletin sofer vinovat. Cei de la CASCO vor face regres catre RCA, dar cica nu vor da acceptul de plata pentru dosar. Ambii asiguratori mi-au dat documentul de a introduce masina in reparatie..dar surpriza..tot eu trebuie sa alerg dupa celalalt sofer.. Parerea mea este ca se cam spala pe maini cei de la asigurari..ei nu sunt institutie de constrangere...cica...
Spuneti-le ca veti sesiza ASF.
Pe polita de asigurare sunt datele de identificare iar pe formularul de constatare amiabila seria di nr permisului. Niste idioti!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz de polita rca faranumeeu faranumeeu Buna. Am avut un accidert rutier(am fost lovit din spate) soferul si-a recunoscut vina, am fost si la politie si s_s intocmit pv dar refuza sa_mi dea polita ... (vezi toată discuția)
Dosar de daune inchis pt frauda ana16 ana16 Buna seara! In data de 5 septembrie am avut un accident auto in Bucuresti eu fiind partea vinovata pentru neacordare de prioritate.Am sunat in acel moment la ... (vezi toată discuția)
Declarare accident dupa 24 ore Nevermind Nevermind Buna ziua, Va rog, un sfat : Am calitatea de pagubit intr-un accident din care au rezultat doar avarii si pentru care s-a incheiat constatare ... (vezi toată discuția)