avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale autorizatii functionare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

autorizatii functionare

Buna ziua,

doresc sa infiintez o frizerie dar nu gasesc nicaieri informatii concrete despre demararea acestei afaceri.(firma a fost inregistrata la ONRC)

Care sunt avizele pe care trebuie sa le detin pentru a incepe aceasta activitate?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Primoris SRL , Consilier juridic 13:25, 24 Mai 2013
Buna ziua,

Trebuie sa ai in vedere doua aspecte:
1. Sa infiintezi punctul de lucru la Registrul Comertului si sa-l declari in 30 zile la Adm. Financiara;
2. Sa amenajezi si sa utilezi spatiul conform Normelor de igiena pentru cabinetele de infrumusetare corporala, unde sunt prevederi exprese, care se aplica si frizeriilor, cu privire la compartimentarea si delimitarea zonelor (receptie, frizeria propriu-zisa, eventuala manichiura, pedichiura, etc).
Trebuie sa ai Sterilizatoare separate pentru fiecare procedura, Masina de spalat sau contract cu o firma specializata, contracte cu firma de salubritate, cu o fiirma de dezinsectie, dezinfectie si deratizare (dezinfectie la 3 luni, iar deratizare la 6 luni), etc.

Daca nu te descurci, apeleaza la un consultant. Succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Curs de igiena toni az toni az Daca am un PFA cu activitatea \\"5520 - facilitati de cazare pentru vacante si perioade de scurta durata\\" trebuie sa fac un curs de igiena ? (vezi toată discuția)
Obligativitatea unui curs de igiena pentru lucratorii comerciali mihalicrina mihalicrina As dori sa stiu daca pentru un absolvent de colegiu sanitar care in cadrul cursurilor de 3 ani a efectuat si cursuri de igiena la blocul alimentar atat ... (vezi toată discuția)
Preparator fast food Xtrek Xtrek Ma intereseaza daca pentru un preparator fast food este necesar sa aiba certificare de bucatar sau eventual ce cursuri trebuie sa urmeze. Multumesc. (vezi toată discuția)