avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Obligativitatea unui curs de igiena pentru lucratorii ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Obligativitatea unui curs de igiena pentru lucratorii comerciali

As dori sa stiu daca pentru un absolvent de colegiu sanitar care in cadrul cursurilor de 3 ani a efectuat si cursuri de igiena la blocul alimentar atat practic cat si teoretic mai are nevoie de cursuri de igiena pentru a lucra ca si lucrator comercial?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:43, 21 Noiembrie 2013
Ordinul comun MS nr. 1225/ 24.12.2003 si MECT nr. 5031/ 26.09.2013 mentioneaza obligativitatea instruirii periodice a lucratorilor
-art. 1
(1) Orice activitate de productie si de comercializare a produselor alimentare, de alimentatie publica si colectiva, serviciile si productia de apa potabila, precum si serviciile de intretinere corporala se exercita numai cu personal calificat, conform prevederilor legale.
(2) Personalul calificat din activitatile mentionate la alin. (1) are obligatia legala a instruirii periodice in vederea insusirii notiunilor fundamentale de igiena, activitate organizata si finalizata cu examinare si certificate, in conformitate cu prezenta metodologie.
(3) In procesul de instruire privind insusirea notiunilor fundamentale de igiena este cuprins personalul din urmatoarele categorii de unitati:
a) servicii de productie, depozitare, transport si comercializare a alimentelor, inclusiv alimentatie publica si a colectivitatilor;
b) servicii de curatenie in unitati de asistenta medicala, colectivitati de copii si tineri, unitati de cazare (hoteluri, moteluri, cabane etc.);
c) productia si distributia apei potabile, productia apei imbuteliate;
d) servicii de ingrijire corporala (cosmetica, frizerie, coafura, manichiura, pedichiura, masaj etc.);
e) servicii tip dezinfectie, dezinsectie, deratizare.
Dvs. ati urmat un liceu sanitar si presupun ca nu detineti o calificare/ diploma de lucrator comercial. Va trebui sa urmati un curs de igiena si sa obtineti o diploma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. pentru lucratorii comerciali este obligatorie calificarea. ... Simona Panduru Simona Panduru Buna ziua. Pentru lucratorii comerciali este obligatorie calificarea. Daca da, ce sanctiuni se pot aplica si de catre ce organ de control? Multumesc (vezi toată discuția)
Preparator fast food Xtrek Xtrek Ma intereseaza daca pentru un preparator fast food este necesar sa aiba certificare de bucatar sau eventual ce cursuri trebuie sa urmeze. Multumesc. (vezi toată discuția)
Angajare vânzător fara studii economice Abrambureala Abrambureala Buna ziua, Suntem o firma nou deschisă - SRL, cu obiect de activitate producție si comerț. 1) Vrem sa angajam ca vânzător (sau lucrător comercial) o ... (vezi toată discuția)