avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Curs de igiena
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Curs de igiena

Daca am un PFA cu activitatea "5520 - facilitati de cazare pentru vacante si perioade de scurta durata" trebuie sa fac un curs de igiena ?
Cel mai recent răspuns: toni az , utilizator 21:32, 18 Iunie 2013
Conform Ordinului Nr. 1225/5031/2003 privind aprobarea Metodologiei pentru organizarea si certificarea instruirii profesionale a personalului privind insusirea notiunilor fundamentale de igiena (emis de Ministerul Sanatatii), au obligatia de a efectua cursuri de igiena persoanele care presteaza serviciile de mai jos:

a) servicii de productie, depozitare, transport si comercializare a alimentelor, inclusiv alimentatie publica si a colectivitatilor;
b) servicii de curatenie in unitati de asistenta medicala, colectivitati de copii si tineri, unitati de cazare (hoteluri, moteluri, cabane etc.);
c) productia si distributia apei potabile, productia apei imbuteliate;
d) servicii de ingrijire corporala (cosmetica, frizerie, coafura, manichiura, pedichiura, masaj etc.);
e) servicii tip dezinfectie, dezinsectie, deratizare.

Parerea mea este ca daca nu aveti angajati care sa efectueze aceste servicii, trebuie sa il faceti.
Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligativitatea unui curs de igiena pentru lucratorii comerciali mihalicrina mihalicrina As dori sa stiu daca pentru un absolvent de colegiu sanitar care in cadrul cursurilor de 3 ani a efectuat si cursuri de igiena la blocul alimentar atat ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. pentru lucratorii comerciali este obligatorie calificarea. ... Simona Panduru Simona Panduru Buna ziua. Pentru lucratorii comerciali este obligatorie calificarea. Daca da, ce sanctiuni se pot aplica si de catre ce organ de control? Multumesc (vezi toată discuția)
Preparator fast food Xtrek Xtrek Ma intereseaza daca pentru un preparator fast food este necesar sa aiba certificare de bucatar sau eventual ce cursuri trebuie sa urmeze. Multumesc. (vezi toată discuția)