avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Pfa contributii obligatorii
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Pfa contributii obligatorii

buna ziua, sincer nu prea inteleg ce contributii trebuie sa pleteasca un PFI sau un PFA, va rog mult sa ma lamuriti si pe mine:
in primul rand 16% din profit, iar la contributii ma cam incurc: CASS 5.5% daca nu mai are un alt contract de munca din profit???iar CAS-ul cand se plateste?

vreau sa fac un PFI si as vrea sa stiu daca la aceeasi sc pot sa am si contract de munca si contract de colaborare PFI???
va rog mult ajutati-ma
Cel mai recent răspuns: denisa2011 , utilizator 13:34, 27 Mai 2013
Puteti sa lucrati ca persoana fizica (individuala) pe contract civil de prestari servicii/conventie dar doar pentru activitati ocazionale si va retine beneficiarul (platitorul de venit) toate impozitele adica impozitul pe venit, contributie la sanatate si, daca nu mai aveti un alt contract de munca in alta parte, si contributia la pensie. Nu mai trebuie deci sa depuneti declaratii fiscale. Veti incheia contract de prestari servicii/conventie direct cu beneficiarul fara a-l inregistra la finante.
Daca doriti sa practicati respectiva activitate in mod curent, va faceti pfa la registrul comertului, cu varianta de a va inregistra ca platitor de impozit pe norme de venit sau pe venit real. Veti depune declaratii fiscale si veti plati contributie la sanatate si, daca nu mai aveti un alt contract de munca in alta parte, si contributia la pensie.
multumesc mult!
nu vrea un PFA ci un PFI, este vorba de un farmacist, care are profesie libera, la acest fel de pers juridica ma intereseaza si daca are contract de munca poate colabora si cu PFI, acelasi SRL

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa - modalitate de impozitare ariadna661 ariadna661 Buna seara. Am o intrebare referitoare la sistemul de impozitare pentru PFA. Eu sunt medic si sunt inregistrata cu CIF la Administratia Financiara. Am cerut ... (vezi toată discuția)
Venit suplimentar gab. gab. va salut! imi puteti spune daca un contract de prestari servicii trebuie obligatoriu inregistrat la finante? trebuie sa solicit eliberarea unei decizii de ... (vezi toată discuția)
Contract prestari servicii intre pers. fizica si srl .... ce implicatii sunt? Tavya Tavya Buna ziua Se poate incheia contract de prestari servicii intre persona fizica si SRL pt activitati de barman (prepararebauturi si incarasi)? Ce taxe ar ... (vezi toată discuția)