avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CUMPARARE APARTAMENT FARA AUTORIZATIE DE CONSTRUCTIE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CUMPARARE APARTAMENT FARA AUTORIZATIE DE CONSTRUCTIE

Buna seara!
As vrea sa cumpar un apartament aflat la parterul unui bloc, insa proprietarul a modificat balconul transformandu-l intr-o camera cu suparfata mai mare decat cea a balconului.Nu a obtinut autorizatie de constructie pentru asta, are doar aprobare din partea locatarilor. Spuneti-mi va rog, cum pot cumpara fara a intampina mai tarziu probleme legate aspectul relatat. Se poate intra in legalitate in vreun fel cu aceasta constructie ori amenzile vor tot curge existand si posibiliatea demolarii in orice moment de catre autoritati?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 07:56, 28 Mai 2013
Solicitati proprietarului sa ii faca cadastru si sa il intabuleze.
Proprietarul actual trebuie sa faca o cerere de intrare in legalitate la primarie. Aceasta cerere presupune intocmirea de proiect, obtinerea de avize, efectuarea unei expertize si apoi obtinerea autorizatiei de constructie . Toate acestea costa bani buni si in plus primeste sigur si o amenda. Daca prin expertiza se constata ca extinderea nu a fost facuta conform legislatiei privitoare la securitatea in constructii , primaria poate cere demolarea extinderii.
Asa ca, dupa ce a facut toate aceste demersuri, puteti cumpara linistita apartamentul .
Fara intrarea in legalitate a acelei extinderi, obtinerea autorizatiei de constructie si a procesului verbal de receptie si cadastru si intabulare nu puteti cumpara fara riscuri majore.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrarea in legalitate cu balcon contruit la parter shokaliptiku shokaliptiku buna seara. problema sta in felul urmator: avem in plan sa cumparam apartament la parter + balcon. balconul apare in acte ( act vanzare cumparare - ... (vezi toată discuția)
Balcon fara autorizatie Stefaniass Stefaniass Buna ziua. Doresc sa cumpar un apartament prin Prima Casa care are balcon construit fara autorizatie si care nu este inclus in cadastru. Ce riscuri exista ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am cumparat un teren la țara in 2011. cu intabulare ... hyod hyod Buna ziua Am cumparat un teren la țara in 2011. Cu intabulare si cadastru. Pe teren existau doua constructii vechi de paianta aflate intr-o stare foarte ... (vezi toată discuția)