avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua Am cumparat un teren la țara in 2011. Cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua Am cumparat un teren la țara in 2011. Cu intabulare ...

Buna ziua
Am cumparat un teren la țara in 2011. Cu intabulare si cadastru. Pe teren existau doua constructii vechi de paianta aflate intr-o stare foarte avansata de degradare., constructii care apareau in PAD si in cartea funciara.
De frica sa nu se prabuseasca si sa cada peste cineva le-am demolat rapid cu niste sateni care au si curatat locul luand totul in caruțe. Nu am solicitat deci nu am avut autorizatie de desfiintare/demolare. Am continuat sa platesc impozitul catre primarie pentru teren si pentru cele doua constructii chiar daca acestea nu mai existau. In 2012 am inceput sa ridic o casa noua si o anexa tot fara autorizatie de construire pe care le-am terminat-o in 2016
Avand in vedere legea 7/2020 am vrut sa intru cu casa in legalitate. Am facut relevee la noua constructie, un nou PAD (unde constructiile vechi nu mai apar, ci doar cele noi) am facut expertiza tehnica a casei si am platit si impozitul din urma pentru noua suprafata a constructiilor
Mergand la primarie pentru a solicita certificatul de edificare necesar modificarii cadastrale, mi s-a cerut autorizatie de demolare a constructiilor vechi. Pai de unde sa o dau daca nu o am. In acest moment sunt blocat din cauza unor rahaturi de case de chirpici care oricum erau pe jumatate cazute. Tipa de la urbanism din primarie HABAR NU AVEA DE NIMIC, a spus ca trebuie sa intrebe la Consiliul Judetean ca ea nu stie cum e cu legea asta nouă...
Ce alta alternativa ar exista la aceasta autorizatie de demolare?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 18:52, 26 Februarie 2021
Aveti nevoie de autorizatie pentru intrare in legalitate a demolarii. Nu mai puteti obtine autorizatie de demolare deoarece demolarea a avut deja loc. Pana nu radiati din cf vechea constructie pe baza autorizatiei de intrare in legalitate a demolarii nu veti putea intabula noua casa aflata pe acelasi amplasament. Actele pentru intrarea in legalitate a demolarii sunt identice ca pentru demolare. Daca nloua casa nu a fost edificata pe amplasamentul celor doua constructii demolate nelegal, conditionarea obtinerii autorizatiei de demolare a celor de la primarie nu este legala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatia de constructie si oug 7/2011 kyle kyle Buna ziua, In februarie 2011 am cumparat un teren la tara. Pe teren se gaseau o casa batraneasca din paianta de 48 m patrati (in pericol de prabusire) si o ... (vezi toată discuția)
Cum pot demola o casa? tapleau tapleau detin o casa care nu mai poate fi locuita, cum pot sa o demolez(sau sa scap de ea),trebuie autorizatie?sau se poate si altfel. ? (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie casa kyle kyle Buna ziua, In februarie 2011 am cumparat un teren la tara. Pe teren se gaseau o casa batraneasca din paianta de 48 m patrati (in pericol de prabusire) si o ... (vezi toată discuția)