avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reclamatie ITM si garda financiara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reclamatie ITM si garda financiara

Buna ziua, este prima data cand utilizez acest tip de informare.In speranta ca voi primii raspunsuri calificate in situatia pe care o voi expune va multumesc anticipat.

- Lucrez intr-un restaurant care se ocupa si de livrarea la domiciliu.
Totalul orelor lucrate pe luna de fiecare dintre colegii mei depasete 180 de ore. Din cate stiu ( poate eronat) pentru incadrarea pe norma intreaga sunt suficiente 176 de ore lucrate/luna. Cu toate acestea fiecare dintre noi, pentru a ne putea pastra locul de munca am fost nevoiti sa semnam contracte la jumate de norma (4 ore)
- concediile de odihna nu sunt platite si nici nu sunt compensate cu alte zile libere
- concediile medicale nu sunt decontate, angajatorul refuza sa primeasca fisele de concediu medical
- de asemenea as dori sa aflu daca angajatorul are posibilitatea de a trimite angajatii in concediu de odihna fortat, pe motivul " nu este treaba"
O alta situatie pe care as dori sa o reclam dar nu stiu caror organe trebuie sa ma adresez este cea a bonurilor fiscale, mai exact zilnic dupa o anumita ora( seara)angajatorul nu elibereaza bonuri fiscale pentru comenzile preluate atat in restaurant cat si la livrari. Evidenta incasarilor se face pe o coala a4. si printr-un sistem informatizat. Mai exact comenzile sunt preluate in mod normal, se genereaza nota de plata care este dusa clientului dar nu se mai scoate bonul fiscal.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:24, 5 Iunie 2013
ITM si garda financiara, pentru facturi.
@ larra_bv

Controlul aplicarii unitare a legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca la toate persoanele juridice si fizice din sectorul public, mixt, privat si alte categorii de angajatori, cu exceptiile prevazute de lege, se face de catre Inspectoratele Teritoriale de Munca si/sau de catre Inspectia Muncii.

Controlul privind activitatea financiara a unui angajator se efectueaza de catre Politie- serviciul de investigare a Fraudelor si/sau de catre Ministerul de Finante şi unităţile sale subordonate

Prin urmare, puteti sa depuneti sesizari - in functie de competenta - la fiecare dintre institutiile mentionate mai sus.
Cum sa te duci sa reclami la ITM cand angajatii de acolo sunt mana in mana cu angajatorii, chiar le furnizeaza informatii despre reclamatii si / sau le dau sfaturi cum sa incalce legea. Cred ca cel mai bine ar fi sa ii dai pe angajatorii direct in judecata, la tribunal.
Care este parerea specialistilor?
Ultima modificare: Duminică, 2 Iunie 2013
omul_muncii, utilizator
Eu nu as merge pe aceasta premisa generalizata de catre dvs. Acuzatiile fara a fi demonstrate nu au nicio valoare juridica.
din pacate este adevarat, eu am depus reclamatie pentru nerespectarea drepturilor angajatului si raspunsul ITM a fost "daca va considerati nedreptatita va rugam sa va adresati justitiei", in conditiile in care neregulile erau demonstrate cu acte si lipsa acte, dar inspectorii ITM au considerat ca bunurile primite drept spaga sunt suficiente pentru a inchide ochii.

Alte discuții în legătură

Intarziere la locul muncii, sanctiune evelinna evelinna Am rugamintea daca imi poate raspunde cineva la urmatoarea intrebare , cu referiri directe la articole de lege am intarziat intr-o zi la munca o ora si ... (vezi toată discuția)
Itm, domeniul relatiilor in munca szilardkesz szilardkesz Buna ziua. In cazul in care un angajat al unei firme de constructii este angajat doar cu program partial de munca 2 ore pe zi, dar in realitate lucreaza 10 ... (vezi toată discuția)