avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit legea 72/2013
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

legea 72/2013

Au aparut norme pentru legea 72/2013? Eu am inteles, ca pentru facturile emise inainte nu se aplica aceasta lege.
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 17:07, 3 Iunie 2013
Mie softul de legislatie nu imi da ca ar fi norme aparute.

Da, conform art 21 din legea citata (care a intrat in vigoare la 05.04.2013) se spune:

Dispoziţiile prezentei legi, cu excepţia prevederilor art. 15, nu sunt aplicabile obligaţiilor de plată a unor sume de bani rezultând din contracte încheiate între profesionişti şi între aceştia şi autorităţi contractante înainte de data intrării în vigoare a prezentei legi.

Adica daca contractul e din 01.02.2013 nu se aplica legea 72/2013. nu se spune de factura nimic. deci daca contractul e din 01.02.2013 si factura e din 01.05.2013 tot nu se aplica, pt ca contractul primeaza aici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Referitor la legea 72/2013, datorii vechi smara_radu smara_radu Buna ziua, Legea 72 / 2013 se aplica si retroactiv, la datoriile deja existente ? Multumesc! (vezi toată discuția)
Legea nr. 72 din 2013. momentul aplicabilitatii gev gev Buna ziua, As dori sa stiu daca aceasta lege se aplica si pentru datoriile facute pana la aceasta data. Adica, pentru un client vechi rau platnic ( am de ... (vezi toată discuția)
Dobanda minima / maxima penalizatoare -mod de aplicare Herra_ Herra_ Care este dobanda penalizatoare ce poate fi trecuta intr-un contract comercial incheiat in 30.05.2013. (procentual) Cum se aplica?! O singura data la suma ... (vezi toată discuția)