avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mi s-a platit o suma mai mare decat trebuia
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mi s-a platit o suma mai mare decat trebuia

Am reusit sa fac niste bani pe un site (400$). Din greseala cei de la firma respectiva mi-au virat 4000$ in cont .Si-au dat seama 10 zile mai tarziu.Azi m-au contactat si mi-au spus ca au gresit cei de la contabilitate si sa returnez banii,oferindu-mi un bonus .In mod normal,legal cum pot sa isi recupereze banii daca eu nu doresc sa ii restitui si unde s-ar ajunge cu aceasta problema?
goppy18 a scris:

unde s-ar ajunge cu aceasta problema?


la inchisoare.
Daca nu doriti sa-i returnati, pot actiona pe doua cai sa va faca plangere penala ( pare a fi vb de insusirea bunului ajuns in eroare la dvs- 216cp )sau sa va actioneze in judecata si dupa ce vor obtine un titlu executoriu, veti fi executat silit.
La suma datorata, i se vor adauga cheltuieli cu judecata si apoi cu executarea silita.


Ultima modificare: Vineri, 31 Mai 2013
gi-jane2, moderator
Multumesc pentru raspuns.As mai avea o intrebare:daca nu detin nimic pe numele meu in cazul in care sunt actionat in judecata isi mai pot recupera banii?Oricum intr-un final daca ajungem la un acord am sa inapoiez bani.
Ultima modificare: Vineri, 31 Mai 2013
goppy18, utilizator
din ce relatati se pare ca ati cam cheltuit deja banii.
este o butada care spune ca "de fisc si de moarte nu scapi". adaugati si executorul judecatoresc.
acum puneti-va in locul partii celelalte, ce ati face daca situatia ar fi inversa?
sfatul ar fi sa restituiti banii si sa nu va complicati viata degeaba, in caz contrar puteti ajunge intr-un loc mediatizat intens in ultima vreme.:yes:
Am inteles.In ceea ce priveste fiscul n-ar fi o problema as putea sa ii declar si sa platesc impozitul aferent.Bani nu sunt cheltuiti pentru ca am aflat de ei in momentul in care si-au dat si ei seama de problema.Astept sa ajungem la o intelegere,sa vad ce imi ofera pentru deranjul creat.Daca situatia ar fi inversa as suporta consecintele,gresesti/platesti.

Alte discuții în legătură

M-am trezit cu bani in cont! sara222 sara222 Ramasa fara bani si in cautare de ceva maruntis ratacit prin \\\\\\"buzunar\\\\\\", am dat interogare sold unui cont pe care nu-l mai verificasem de 2 ... (vezi toată discuția)
Problema retur bani comanda online calind83 calind83 buna ziua, am comandat de la un magazin online un produs de 1000 de lei pe care l-am platit cu card bancar dar nu l-am primit. Dupa 1 luna mi-au trimis alt ... (vezi toată discuția)
Pot obtine despagubire pentru anularea zborului din cauza grevei controlorilor? SanduCristinaTeodora SanduCristinaTeodora Buna ziua! Am o intrebare pentru cei care detin informatii despre cazuri similare situatiei nostre. In aprilie 2016 am fost intr-o vacanta la Bruxelles ... (vezi toată discuția)