avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... M-am trezit cu bani in cont!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

M-am trezit cu bani in cont!

Ramasa fara bani si in cautare de ceva maruntis ratacit prin "buzunar", am dat interogare sold unui cont pe care nu-l mai verificasem de 2 luni.Speram sa gasesc alocatia copilului pe o luna sau poate doua, minus comisioane bancare, insumand probabil cativa zeci de lei.Va puteti imagina cum a fost sa gasesc cateva mii de lei? Am dat interogare sold de cateva ori incercand sa inteleg ce se intampla. Mintea mea parca se blocase.Am inceput sa sun pe cei apropiati, sa pun intrebari, fericita si nedumerinta in acelasi timp,derutata de "cadoul"neasteptat. Cred ca asa se simt si castigatorii la loto. Dupa mai multe investigatii am aflat ca erea o greseala. Banii au ajuns la mine pentru ca o persoana a fost neatenta si a tastat gresit o cifra. In decurs de 2 luni au virat mai multe transe de bani in contul meu din greseala, iar acum se presupune ca ar trebui sa-i restitui.Poate ca asa e corect, dar cand ma gandesc ca sunt somer pentru ca, in urma unei "selectii", cativa pilosi au considerat ca eu nu sunt "suficient de capabila",iar doamna care tocmai a prejudiciat respectiva institutia cu cateva mii de lei, din greseala(o greseala repetata, pentru ca nu sunt singurul caz), este "de pastrat", parca nu-mi vine sa fug in ajutorul lor.Trebuie sa fac un drum pana la ei ca sa le restitui banii? Cine plateste comisionul bancar generat de indreptarea acestei greseli? Cine plateste costul deranjului meu pentru a remedia o situatie de care nu ma fac nicidecum vinovata? Ce risc prin inactiune? Putem vorbii de infractiunea de insusire a bunului gasit in aceasta speta? Eu nu i-am gasit pe strada ci la mine in cont. E numai vina lor si nu vreau sa platesc nimic.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Octombrie 2013
sara222, utilizator
Trebuia sa anuntati banca cand ati gasit banii in contul dvs si ati cunoscut ca nu va apartin, va sfatuiesc sa-i inapoiati cat mai repede, se poate depune plangere penala impotriva dvs. de catre cel care a depus banii.
Este cert faptul ca acei bani pot fi obtinuti prin hotarare judecatoreasca din moment ce nu va apartineau.
Comisionul bancar nu trebuie sa il suportati dvs., ci cel care a gresit.

In rest este greu de spus deoarece daca ati cheltuit banii nu mai aveti bani si nu mai aveti cum sa ii restituiti in acest moment.
Este si greseala dvs. ca ati ridicat banii dar daca nu stiati ce este cu ei...
Comisionul bancar pentru ridicarea banilor de catre dvs. este greu de spus cine trebuie sa il suporte.
Cred ca o sa va judecati cu ei...
Multumesc frumos pentru raspunsuri, domnilor avocati. Eu nu m-am atins de bani. Sunt inca acolo, langa cei 70 lei ai mei. M-am gandit la consecinte si nu mi-am permis sa cheltuiesc nici un leu, pana nu aflu ce-i cu ei. Prima chestionata a fost Banca. Am sa-i restitui, dar speram sa-mi spuneti ca-i pot pastra :)) Daca nu se intampla sa descopar eu greseala si sa-i atentionez, aveau sa-mi mai trimita lunar bani, inca 3 luni de zile. Ma intreb daca s-ar fi sesizat vreodata. La cum ii stiu eu, nu prea cred, dar nici cu morcovul in dos nu vreau sa astept prescriptia.
Este infractiunea privitoare la neinapoierea bunului gasit. Sunt 2 variante principale: ii inapoiati de buna voie si eventual cereti sa vi se restituie anumite cheltuieli, ori va va obliga instanta caz in care veti plati si ceva cheltuieli de judecata. Mai e si varianta sa asteptati sa va contacteze cei care au gresit si la prima lor cerere sa ii inapoiati. Ideal ar fi sa nu ii cheltuiti macar 3 ani ca sa nu va fie greu sa ii dati inapoi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Card maitairina maitairina Buna ziua. Ieri am mers la agentia judeteana pentru plati si inspectie sociala unde am facut o cerere ca alocatia copiiilor sa intre pe card. Daca pe cerere an ... (vezi toată discuția)
Angajata bancii umbla in cont si face operatiuni fara acordul meu septibanc septibanc Buna ziua, Am un cont curent de debit la o banca oarecare, cu card asociat contului. Este un card pe care primesc in principiu doar salariul de la firma unde ... (vezi toată discuția)
Greseala contabilului mihageo mihageo buna ziua ma numesc mihaela si am si eu o problema pe care nu stiu cum sa o rezolv si am nevoie de niste sfaturi.Lucrez in invatamant am salariu de 590 lei ... (vezi toată discuția)