avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Disponibilizat de pe un post unic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Disponibilizat de pe un post unic

Am fost disponibilizat in 2011 de un post unic de la o institutie din CNPAS. Nu am stiut ca este o ilegalitate, mai pot acum revendica lipsa de legalitate pentru a fi reangajat in acel post?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:03, 2 Iunie 2013
In 2011, conf art 268 alin 1 lit a CM cererile în vederea soluţionării unui conflict de muncă pot fi formulate în termen de 30 de zile calendaristice de la data în care a fost comunicată decizia unilaterală a angajatorului referitoare la încheierea, executarea, modificarea, suspendarea sau încetarea contractului individual de muncă.

Actiunea dvs s-a prescris.
Ar exista o posibilitate - cererea de repunere in termen, insa va trebui s-o motivati temeinic de ce solicitati acest lucru.

Art. 186 C.proc.civ. - Repunerea în termen
(1) Partea care a pierdut un termen procedural va fi repusă în termen numai dacă dovedeşte că întârzierea se datorează unor motive temeinic justificate.

(2) În acest scop, partea va îndeplini actul de procedură în cel mult 15 zile de la încetarea împiedicării, cerând totodată repunerea sa în termen. În cazul exercitării căilor de atac, această durată este aceeaşi cu cea prevăzută pentru exercitarea căii de atac.

(3) Cererea de repunere în termen va fi rezolvată de instanţa competentă să soluţioneze cererea privitoare la dreptul neexercitat în termen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este termenul de depunere a cererii de repunere în termenul de formulare a plângerii contravenţionale si de cand curge? ddianna ddianna Buna ziua, Care este termenul de depunere a cererii de repunere în termenul de formulare a plângerii contravenţionale si de cand curge? Este vorba de un ... (vezi toată discuția)
Sanctiune disciplinara necontestata ContSters134265 ContSters134265 3 angajati au fost sanctionati disciplinar dupa 18 luni de la savarsirea abaterii. Acestia nu au contestat la tribunal, desi fapta nu putea fi aplicata, decat ... (vezi toată discuția)
Termenul pentru reclamarea neplății salariului/retetinerii abuzive a salariului integral în lipsa unui titlu executoriu GGB1 GGB1 Bună seara, Există cazuri în care termenul legal pentru introducerea unei acțiuni pentru neplata salariului poate fi prelungit? Întreb pentru că eu la ... (vezi toată discuția)