avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare inaintea recursului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare inaintea recursului

Buna ziua! In cadrul unui proces de litigiu de munca (anularea concedierii), sentinta a fost data in favoarea mea, a reclamantului, iar angajatorul a facut recurs. Este adevarat ca voi fi angajat inainte de inceperea recursului? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:20, 7 Iunie 2013
Numai daca angajatorul decide punere in executare a hotararii primei instante de bunavoie sau daca dvs solicitati acest lucru.
Reintegrarea se poate face , sub riscul intoarcerii executarii silite daca pierdeti in recurs.
da. ar trebui sa va reintegreze deoarece hotararea este definitiva si executorie de la fond
Nu este obligatoriu sa puna in executare hotararea. El se poate apara ca a formulat recurs si asteapta solutionarea acestuia, interesul il are fostul salariat.
In ce consta executarea silita in cazul reintegrarii?
Executarea silita consta in obligarea angajatorului de a emite decizia de reintegrare pe postul detinut anterior concedierii.

Astfel, salariatul trebuie să formuleze o cerere adresată angajatorului, prin care să solicite punerea în executare a hotărârii judecătorești.
În cazul în care angajatorul dă curs acestei cereri, va emite o decizie în care va menționa că pune în aplicare hotărârea judecătorească, menționând totodată și toate aspectele referitoare la reintegrarea salariatului.
În situația în care angajatorul refuză punerea în aplicare a hotărârii judecătoreşti, atunci salariatul are posibilitatea să se adreseze unui executor judecătoresc.

Alte discuții în legătură

Daca decizia primei instante este definitiva, indiferent de rezultatul de la recurs, se va pune in aplicare? miha6809 miha6809 Pe data de 20.10.2010 am castigat procesul conform celor de mai jos : 15/09/2010 termen pentru a se lua cunoştinţă de întâmpinareşi înscrisuri ... (vezi toată discuția)
Solutionare conflict de munca carmenba carmenba Am primit solutionarea la procesul intentant angajatorului, in care am cistigat salariile de la data concedierii pina la data hot.judecatoresti si anularea ... (vezi toată discuția)
Procedura reintegrare in munca ContSters146823 ContSters146823 Am primit hotararea privind reintegrarea in munca a unui fost salariat concediat . Daca salariatul nu s-a prezentat, pentru punerea in aplicare cum procedam? ... (vezi toată discuția)