avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 251 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de crestere copil

Buna ziua. Am un baietel de 2 ani, impliniti in 30 mai( pentru care am fost in ccc, pe perioada de doi ani) in data de 28 mai am nascut cel de-al doilea copil si urmeaza sa imi iau ccc tot pe perioada de doi ani. De la AJPS mi s-a spus ca o sa intru dintr-un concediu in altul. Adica de la locul de munca o sa mi se prelungeasca suspendarea contractului de munca. Azi am vorbit la lucru si mi s-a spus ca trebuie sa fac o cerere de revenire la locul de munca cu data de 31 mai si o cerere de suspendare a contractului de munca tot cu data de 31 mai. Intrebarea este, in aceasta situatie mai mi se prelungeste suspendarea contractului de munca si voi mai intra dintr-un ccc in cel de-al doilea ccc? Ma intereseaza pt ca mi s-a spus tot de la AJPS ca daca intri dintr-un concediu in altul atunci ti se pastreaza aceasi indemnizatie. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:01, 5 Iunie 2013
1. Vi s-a spus corect de la AJPIS.

2. - Faceti o cerere catre angajator (anexati si o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil) prin care solicitati prelungirea suspendarii contractului individual de munca (CIM) pentru a intra in CCC2 pana la varsta de 2 ani.
- Deci nu trebuie sa faceti cerere de reluare a activitatii si apoi alta cerere de suspendare a CIM.

3. Veti intra direct din CCC1 in CCC2 si veti avea aceeasi indemnizatie.

4. La Primarie (sau la AJPIS) va prezentati cu decizia de prelungire a suspendarii CIM si cu o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil (alte acte nu mai sunt necesare).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare indemnizatie pentru al 2-lea copil juliagrim juliagrim Sunt insarcinata si trebuie sa nasc in ianuarie 2015. Am un copil de 2 ani si 4 luni (nascut in Aprilie 2012), cu care sunt in al 3-lea an de ingrijire (e cu ... (vezi toată discuția)
Suprapunere cic crissa82 crissa82 Avem o angajata care se afla in cic pana la data de 10.04.2014. In data de 02.04.2014 a nascut cel de-al doilea copil. Cu ce data se face suspendarea. Mai ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia la a doua nastere cu cim determinat Anomissimona Anomissimona Buna ziua, In 2012 am lucrat la o intreprindere cu contract pe perioada determinata si care il tot prelungeau din 3 in 3 luni. Pe 10 ianuarie 2013 am ramas ... (vezi toată discuția)