avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi

Curs practic de implementare e-Factură / e-Transport. Reguli de aplicare și discuții practice. Vezi detalii și participă → 

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatia la a doua nastere cu CIM determinat
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatia la a doua nastere cu CIM determinat

Buna ziua,
In 2012 am lucrat la o intreprindere cu contract pe perioada determinata si care il tot prelungeau din 3 in 3 luni. Pe 10 ianuarie 2013 am ramas insarcinata si conducerea s-a hotarat sa-mi prelungeasca contractul pentru a putea beneficia de indemnizatia de crestere a copilului. Acum beneficiez de acea indemnizatie de crestere a copilului timp de 2 ani. Fetita mea a implinit un an pe data de 16 septembrie 2013, dar acum sunt din nou insarcinata si data posibila a nasterii este 07 iulie 2015.
Mentionez ca CCC este pe 2 ani de zile, adica pana in septembrie 2015. Va rog sa-mi spuneti daca am sanse sa iau indemnizatie pentru noul bebe tinand cont ca CIM a fost pe perioada determinata. Daca nu, cum pot sa procedez pantru a beneficia de indemnizatie?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:09, 17 Iulie 2015
Aveti stagiu asimilat pentru a lua indemnizatie chiar daca v-a expitar contractul, pentru ca veti naste inainte de a expira concediul de crestere copil 1.
1. - Deoarece al doilea copil se va naste inainte de a se termina concediu crestere copil pentru primul copil (CCC1) veti intra direct in CCC2 imediat ce se termina CCC1.
- Indemnizatia pentru CCC2 va fi egala cu indemnizatia pentru CCC1.
- Pentru al doilea copil nu veti mai beneficia de concediu de matermitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal).

2. - Pe perioada de suprapunere, de cand se naste al doilea copil si pana se termina CCC1 veti primi, pe langa indemnizatia pentru CCC1, inca 600 lei luna.
- Pentru aceasta mergeti la Primarie cu o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil si solicitati cei 600 lei lunar.

3. - Inainte cu 10-15 zile de a se termina CCC1 faceti o cerere catre angajator prin acre solicitati prelungirea suspendarii contractului individual de munca (CIM) pentru a intra in CCC2 (atasati la cerere si o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil).
- Cu decizia de prelungire a suspendarii CIM si cu o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil mergeti la Primarie si solicitati indemnizatie pentru CCC2 (nu mai aveti nevoie de alte acte).
tudorvaleriu a scris:

3. - Inainte cu 10-15 zile de a se termina CCC1 faceti o cerere catre angajator prin acre solicitati prelungirea suspendarii contractului individual de munca (CIM) pentru a intra in CCC2 (atasati la cerere si o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil).
- Cu decizia de prelungire a suspendarii CIM si cu o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil mergeti la Primarie si solicitati indemnizatie pentru CCC2 (nu mai aveti nevoie de alte acte).Nu stiu ce sa zic despre asta, s-ar putea ca contractul de munca al doamnei sa fie deja incetat (inteleg ca avea cim determinat si i-au facut o prelungire ca sa poata intra in ccc 1, iar daca i l-au prelungit tot pe determinata, sanse sunt ca cim a incetat in timpul ccc 1).
Daca doamna confirma ca este asa, ce acte trebuie sa duca legate de fosta angajare?
1. Daca are CIM incetat nu este nici o problema.

2. In loc de decizia de prelungire a suspendarii CIM va prezenta decizia de incetare a CIM.
Asa este. Angajatorul mi-a prelungit CIM doar pentru a putea beneficia de indemnizatie dupa care CIM a incetat, primind astfel declaratia de incetare a CIM.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie ptr al 2-lea copil nascut in perioada ccc primul copil AndreeaLascu AndreeaLascu Buna seara. Ma aflu acum in concediu crestere copil (CCC) pe perioada de 2 ani, concediu care se va sfarsi in luna decembrie 2015. Intre timp am ramas ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru al doilea copil AndreeaS02 AndreeaS02 Buna ziua, In prezent ma aflu in concediu crestere copil pana in luna septembrie. Sunt insarcinata si in luna iulie urmeaza sa nasc. As vrea sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
Pot sa primesc stimulent de insertie cc2? RALUCAELENA1985 RALUCAELENA1985 Buna seara ! Am nascut in luna martie 2013, primesc in momentul de fata indemnizatie crestere copil pana la varsta de 2 ani, respectiv martie 2015...In ... (vezi toată discuția)