avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale probleme administrative si financiare la firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

probleme administrative si financiare la firma

incerc sa fiucat maiscurt posibil, dar activitatea firmeia inceput in 2005 asa ca nu este asa de simplu.
incepand cu inceputul. In 2005 eu am avut oidee de afacere dar datorita faptului ca eu eram angajat la o firma unde aveam deplasiri frecvente si in strainatate am implicat un prieten. Am infiintat firma cu 2 administratori 50% 50%. eu 2 ani si 6 luni nu am fost forte impicat doarfugitiv. in 2007 septembrie mi-amdat demisia de lafirma la care lucram si m-am ocupat doar de firma. din pacate ampreluat-o cu aprox 30 euro minus.singurul lucru ce am reusit sa fac anul trecut e sa nu se mareasca datoria.
din pacate aceasta iarna a fost forte grea si momentan suntem in situatia: 52000 ron linie credit care ar fi trebuit prelungit in mai dar slabe sanse pt ca am refuzat 4 biltete la ordin la plata. la 1 furnizor avem 40000 ron,laaltu vreo 10000, la altu 5000 altu 6000 altu 4500 dec toata lumea e suparata.
noi am redus cheltuielile la minim,din pacate pe stoc nu avem mai mult de 20000 ron,o masina papuc din 2005 cu inca 3 rate leasing,deci nu acopera datoriile.
pt inceput asta e situatia se mai poate detaila daca e necesar.
INTREBAREA MEA ESTE, LA CE POT SA MA ASTEPT IN CONDITIILE IN CARE VANZARILE SUNT FOARTE MICI SI CUM AS PUTEA SA INCHID FIRMA FARA COMPLICATII MARI
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 12:34, 8 Martie 2009
E greu de raspuns pe forum. De principiu, ar trebui sa obtineti amanari la plata ( clementa de la partenerii de afaceri). daca insa apreciati ca nu mai sunt sanse sa va puneti pe picioare, ar trebui sa va ganditi sa formulati o cerere de intrare in insolventa. Aveti datorii si la stat?Ar fi mai bine, daca nu. Trebuie sa consultati un specialist ( fie avocat, fie practician in insolventa).

succes
av. Ileana Schwarz
datoriile lastat in mare sunt platite este plata cas.... pe februarie 1000 ron + impozit 3000 pe anul trecut
datorita faptului ca am platit totul sa reusit acumularea acestui minus, au fost platite si daca nu a fost din profit a fost din rulaj decibaniifurnizorului
Avand in vedere ca pasivul (datoriile ) societatii este cu mult mai mare decat activul ma indoiesc ca puteti redresa firma in scurt timp in conditiile economice actuale
Legea 85/2006 este imperativa in acest sens : Art. 27. - (1) Debitorul aflat în stare de insolvenţă este obligat să adreseze tribunalului o cerere pentru a fi supus dispoziţiilor prezentei legi, în termen de maximum 30 de zile de la apariţia stării de insolvenţă.
Practic este mai indicat sa cereti dvs deschiderea procedurii de insolventa in conditiile mentionate mai sus decat sa o ceara un creditor ( ceea ce se va intampla cat de curand: credit bancar , BO refuzate, furnizori neachitati) deoarece aveti optiunea de a va numii dvs un lichidator si nu creditorul.
De la teorie la practica este un drum lung si discutarea unei proceduri de insolventa in detaliu nu se poate face pe forum
Daca ai bani sa platesti datoriile, plateste-le si suspenda firma sau dizolv-o.

Daca nu poti plati datoriile, solicita singur insolventa.

Altfel platesti din buzunar toate datoriile.

Alberto Kurtyan

Alte discuții în legătură

Fila cec ContSters90283 ContSters90283 Buna ziua, Acum cateva luni firma noastra a intrat in faliment si aveam emise 4 file cec fara acoperire in banca, ne-am inteles cu furnizorul si au fost ... (vezi toată discuția)
Firma cu datorii si la stat,banci , furnizori mikloskinga mikloskinga Va rog sa raspundeti la intrebarea mea , la firma unde lucrez de 15ani ,inca din anul trecut au inceput sa mearga rau treburile, am acumulat datorii catre ... (vezi toată discuția)
Inchidere firma cu datorii miki36 miki36 Buna ziua, In anul 2015 in luna Iulie am avut o firma,din pacate nu a functionat ieseam numai in minus,aduceam bani de acasa pentru chirie,in 2016 in luna Mai ... (vezi toată discuția)