avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Incheiere promisiune bilaterala de vanzare cumparare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Incheiere promisiune bilaterala de vanzare cumparare in lipsa cumparatorului

Doresc sa semnez la un notar o promisiune bilaterala de vanzare - cumpararea a unui imobil pe care il detin.
Problema este ca promitentul cumparator nu este in tara si nici nu poate sa faca o procura prin care sa imputerniceasca pe fratele sau.
Promitentul cumparator doreste sa semnez la un notar un act din care sa reiasa ca am primit (atunci la semnare) o suma de bani de la fratele sau, in numele lui, reprezentand avansul dat pentru acest apartament.
Se poate incheia asa ceva? Pot primi avansul in numele lui de la o terta persoana, fara sa existe imputernicire ?
Cel mai recent răspuns: mdutan , utilizator 22:48, 7 Iunie 2013
Nu. Cel mult puteti face o oferta de vanzare.
o alta varianta prin care sa certific ca primesc o suma de bani in contul unei promisiuni de vanzare - cumparare ce se va incheia la o anume data ulterioara , sau o alta varianta legala certificata de notar exista?
multumesc
Nu exista. Ori promitentul cumparator vine in tara ori da procura de reprezentare ori faceti o oferta de vanzare.
Nu se certifica nimic de notar. Se autentifica si numai in aceste conditii.
nu cred ca pot face oferta de vanzare.
apartamentul este ipotecat , fiind achizitionat prin programul Prima Casa.
Varianta pe care am gasit-o pentru a ceda acest apartament este de a semna o promisiune bilaterala de vanzare- cumparare, clientul imi va da suma pentru avans, urmand ca el sa ramana doar cu creditul de la banca.
la momentul la care se va plati toata datoria catre banca, se va face transferul de proprietate catre client.

in asemenea conditie se poate face aceasta oferta autentificata?

Eu singur nu pot face o declaratie autentificata in care mentionez ca am primit suma de X de la Y reprezentant avans pentru promisiunea de vanzare ce se va incheia la data de ...?

Multumesc
nu.

Alte discuții în legătură

Cumpararea unui apartament pe care vanzatorul are ipoteca prima casa MustangGrecul MustangGrecul Buna seara, Doresc sa cumpar un apartament pe care vanzatorul l-a cumparat prin Prima Casa la BRD. Mai are 40 000 euro ramasi de platit. Din cate am ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare-cumparare apartament nosugar nosugar Buna ziua. Doresc sa achizitionez un apartament, insa in momentul de fata nu detin intreaga suma de bani, putand sa ii scot din banca peste cateva saptamani. ... (vezi toată discuția)
Intr-o promisiune bilaterala de vanzare cumparare pentru un avans de 2200 euro, 5 % se poate institui ipoteca pe apartament ??valoarea apartamentului ? GHEORGHIU RAMIRO GABRIEL GHEORGHIU RAMIRO GABRIEL Buna ziua, Bunica mea a incheiat o promisiune bilaterala de vanzare cumparare pentru un apartament, bunica fiind vanzatorul apartamentului iar cumparatorul ... (vezi toată discuția)