avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Victima unui accident rutier cu autor necunoscut isi ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Victima unui accident rutier cu autor necunoscut isi plateste spitalizarea?!

Mergand cu autobuzul am dat pste o persoana care mi-a zis ca a avbut un accident de masina in urma caruia sa ales cu un pcioor fracturat . cand s-a dus la spital a zis adevarul ca a fost accdent de o masina pe trecerea de pietoni dar ca nu stie cine ce cum caci acea masina a fugit d ela locul accidentului iara numerele de inmatriculare nu le-a putut retine deoarece erau dee bulgaria.
Doctorul i-a zis ca avand n vedere ca faptasul nu poate fi deintificat este mai bine sa zica ca sa accidentat din greseala caci daca nu ar putea avea consecinte grave ,acesta nu a inteles ce a vrut sa zica doctorul dar conform principiulou a facut cum a zis doctorul,ca pe urma sa afle ca daca o persoana sufera un accident de masina iara faptasul nu poate fi identificat victima este raspunzatoare cu plata cheltuelilor de spitalizare/
Intrebarea mea este cum poate sa fe o lege asa de aberanta adica pe langa ca un om este accidentat mai este cotat si vinovat pentru asta si i se cere sa plateasca?
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 16:10, 7 Iulie 2013
exista un fond pt protectia victimelor strazii. Acolo ar trebui intrebat ce si cum. Este tocmai pt accidente cu autori necunoscuti sau fara RCA.
Victima are dreptul la ajutor medical de urgenta la spital si daca nu este asigurata.
Adica in cazul in care se impune efectuarea unei operatii de natura medicala nu este lasata de izbeliste sau nu este lasata de moara.

Daca merge la policlinica i se va cere insa sa faca dovada ca este asigurat si ca are achitate asigurarile sociale de sanatate.

Ultima modificare: Marți, 11 Iunie 2013
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
alina_25 a scris:

Doctorul i-a zis ca avand n vedere ca faptasul nu poate fi deintificat este mai bine sa zica ca sa accidentat din greseala caci daca nu ar putea avea consecinte grave ,acesta nu a inteles ce a vrut sa zica doctorul dar conform principiulou a facut cum a zis doctorul


Deci dacă „a făcut cum a zis doctorul”, probabil că persoana respectivă este bună de plată.
Dacă a zis că „s-a accidentat din greșeală”, înseamnă că nu a fost accident de circulație și dacă nu este asigurat va plăti cheltuielile de spitalizare.

Trebuia să spună exact așa cum s-a întâmplat și ar fi benefiaciat de plata cheltuielilor din fondul pentru protecția victimelor străzii.
Daca nu exista un dosar penal cu autor necunoscut - nu va prelua cazul Fondul de protectia al Victimelor Strazii .
Chiar daca nu era asigurat la momentul accidentului, dar plateste taxa de asigurare pe loc , interventiile medicale le suporta CAS .
victima trebuie sa se adreseze organelor de cercetare penala care stiu ce au de facut . Trebuie de asemenea sa se constituie parte civila in dosarul penal si sa solicite despagubiri materiale si morale . CU privire la cheltuielile cu spitalizarea , nu este treaba victimei, organele de cercetare penala sau ulterior instanta de judecata , vor introduce in cauza asiguratorul daca vor gasi faptuitorul sau in situatia in care autorul nu va fi gasit FPVS va fi cel care va plati atat despagubirile si cheltuielile cu avocatii, facute de victima cat si daspagubirile care unitatile spitalicesti la care a fost internata victima .
Totusi este bine ca victima sa apeleze la avocati specializati in astfel de dosare .

Alte discuții în legătură

Exista sanse de despagubire in cazul in care vinovatul (soferul) este mort iar masina care a accidentat o alta masina cu mai multe persoane in ea este neasigurata? c_andreea_lavinia c_andreea_lavinia Tatal meu a avut un accident rutier in data de 21 decembrie 2010.O masina de pe sensul opus (Ford ), a intrat pe contrasens, a lovit fata masinei in care se ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu autor necunoscut Pavalasc Pavalasc Ce putem face dacă am fost accidentați în trafic, de o mașină necunoscuta, și la care nu am putut sa ii vedem numărul de înmatriculare, iar șoferul a ... (vezi toată discuția)
Despagubire pentru accident auto cu autor necunoscut gheltu gheltu accident cu vatamare corporala grava pe trotuar petrecut in sept 2006 de autor necunoscut cu masina furata.Mai poate fi despagubita victima? Am facut cerere de ... (vezi toată discuția)